YouTube negociază drepturile de folosire a muzicii pentru antrenarea AI-ului

YouTube negociază drepturile de folosire a muzicii pentru antrenarea AI-ului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris vineri, 09:29

Cea mai mare platformă de video online poartă discuții cu mai multe case de discuri în vederea obținerii acordului acestora pentru folosirea melodiilor ca mediu de antrenare a inteligenței artificiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

YouTube vrea să folosească muzica deținută de case de discuri precum Sony Music Entertainment, Universal Music Group și Warner Records pentru antrenarea AI-ului, conform surselor citate de Financial Times.

Executivii platformei deținute de Google ar purta în prezent negocieri în acest sens cu reprezentanții caselor de discuri.

Aplicația ChatGPT de Mac, disponibilă pentru toți utilizatorii CITEȘTE ȘI Aplicația ChatGPT de Mac, disponibilă pentru toți utilizatorii

Decizia finală, însă, ar putea mai degrabă să aparțină fiecărui artist în parte, decât să poată decidă o casă de discuri pentru toți artiștii pe care-i reprezintă.

Iar artiștii nu sunt fanii inteligenței artificiale. Muzicienii și alți artiști au acuzat deja în mai multe rânduri companiile care dezvoltă soluții de AI încearcă să le fure creațiile.

De altfel, Sony, Universal și Warner au dat deja în judecată două generatoare de muzică, Suno și Omio, pentru încălcarea drepturilor de autor la scară mare.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
muzică
case de discuri
ai