Impactul atacului cibernetic de anul trecut pe baza vulnerabilităților Microsoft este mai mare decât se credea

Impactul atacului cibernetic de anul trecut pe baza vulnerabilităților Microsoft este mai mare decât se credea
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris sâmbătă, 10:22

La mai mult de jumătate de an de la atacul căruia i-au căzut victime inclusiv unii din executivii Microsoft, compania înștiințează acum mai multe instituții și utilizatori că au fost vizați de hackeri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În ianuarie, Microsoft anunța că o vulnerabilitate a produselor sale a fost fructificată de hackerii ruși ai grupului Midnight Blizzard (începând din noiembrie 2023), despre care se cunoștea că sunt susținuți de Moscova.

Din cauza problemelor de securitate ale produselor dezvoltate de Microsoft, au avut de suferit utilizatori, companii și instituții care foloseau produsele acesteia. Hackerii ruși au reușit să acceseze inclusiv comunicările unor oficiali americani și executivi ai gigantului american.

Nokia cumpără o companie cu peste 2 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Nokia cumpără o companie cu peste 2 miliarde dolari

Acum, Microsoft a reînceput să trimită notificări unor utilizatori și instituții pentru a-i avertiza că se numără printre cei afectați de atacul de anul trecut.

Noile notificări par să confere o nouă dimensiune atacului, care ar fi putut avea un impact mult mai mare și asupra mai multor utilizatori decât s-a crezut inițial.

Microsoft a fost aspru criticată de guvernul american, în urma unei investigații, spunând că firma are „o cultură inadecvată de securitate”.

Și un fost angajat al companiei a criticat Microsoft, spunând că are obiceiul să ignore probleme de securitate a căror rezolvare consideră că ar costa prea mult.

Toate astea în timp ce Microsoft vinde soluții cloud și de securitate pentru companii, școli și instituții.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
atac cibernetic
microsoft
securitate