Birourile Thales, furnizor al Forțelor Armate Române de câteva decenii, percheziționate în trei țări într-o anchetă de corupție

Birourile Thales, furnizor al Forțelor Armate Române de câteva decenii, percheziționate în trei țări într-o anchetă de corupție
Profit.ro
Profit.ro
scris duminică, 20:30

Poliția din Franța, Spania și Țările de Jos a percheziționat birourile furnizorului francez de echipamente militare Thales, ca parte a unei anchete de corupție, a declarat o sursă judiciară, pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Un purtător de cuvânt al Thales a confirmat pentru Reuters că au avut loc percheziții, dar nu a oferit alte detalii în afară de a spune că Thales cooperează cu autoritățile, arată news.ro.

Ministrul Economiei, după discuțiile cu directorul BlueSpace Technology: Peste așteptări, de la o dronă care poate fi produsă în România până vehiculul blindat și echipamente pentru războiul electronic CITEȘTE ȘI Ministrul Economiei, după discuțiile cu directorul BlueSpace Technology: Peste așteptări, de la o dronă care poate fi produsă în România până vehiculul blindat și echipamente pentru războiul electronic

Perchezițiile au făcut parte din două anchete diferite, a spus sursa judiciară, confirmând o informație difuzată de postul de știri francez BFMTV.

Una a fost deschisă în 2016 pentru suspiciunea de corupție a unui funcționar public străin, conspirație criminală și spălare de bani legate de vânzarea de submarine și construirea unei baze navale în Brazilia, a spus sursa.

FOTO STB s-a săturat de blocaje pe linia tramvaiului 41 și anunță că dă în judecată CITEȘTE ȘI FOTO STB s-a săturat de blocaje pe linia tramvaiului 41 și anunță că dă în judecată

A doua a fost deschisă în iunie 2023 pentru presupuse fapte de corupție și trafic de influență, conspirație criminală și spălare de bani, legate de vânzarea de echipamente militare și civile în străinătate, a spus sursa.

”Thales subliniază că respectă cu strictețe reglementările naționale și internaționale. Compania a dezvoltat și implementat un program global de conformitate care îndeplinește cele mai înalte standarde din industrie”, a spus purtătorul de cuvânt al Thales.”

Investigațiile sunt încă în desfășurare.

Wizz Air, mesaj către clienți după zboruri întârziate sau chiar anulate. Ce se întâmplă cu banii deja plătiți CITEȘTE ȘI Wizz Air, mesaj către clienți după zboruri întârziate sau chiar anulate. Ce se întâmplă cu banii deja plătiți

Thales este furnizor al Forțelor Armate Române de câteva decenii și a dezvoltat operațiuni industriale în țară începând cu 2007.

În 2019, Thales România a deschis în București un Centru de Excelență în Inginerie menit să răspundă nevoilor pieței locale, dar și nevoilor de export.

viewscnt
Afla mai multe despre
thales
angajari