Comisarul european pentru concurență spune că Apple își recunoaște, indirect, comportamentul anticoncurențial

Comisarul european pentru concurență spune că Apple își recunoaște, indirect, comportamentul anticoncurențial
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris sâmbătă, 10:47

Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurență, a luat Apple în vizor după ce compania a decis să nu-și lanseze noile soluții de inteligență artificială în Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Vestager spune că decizia Apple (de a nu lansa în Uniunea Europeană în toamnă, la fel ca în restul lumii, noile funcții de AI) reprezintă o „uimitoare recunoaștere deschisă” comportamentului anticoncurențial.

„Mi se pare foarte interesant că ei (Apple) spun acum că vor implementa AI doar acolo unde nu sunt obligați să permită concurența. Cred că aceasta este cea mai uimitoare declarație deschisă că ei știu 100 % că acesta este un alt mod de a dezactiva concurența acolo unde au deja o fortăreață” a declarat Margrethe Vestager.

YouTube negociază drepturile de folosire a muzicii pentru antrenarea AI-ului CITEȘTE ȘI YouTube negociază drepturile de folosire a muzicii pentru antrenarea AI-ului

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe convocate pentru a discuta noi idei pentru consolidarea Uniunii Europene.

Aceasta vine la o săptămână după ce Apple a anunțat că funcțiile Apple Intelligence, pe care le-a prezentat la WWDC 2024, nu vor fi lansate și în Uniunea Europeană în toamnă, din cauza noii legislații privind competiția în mediul digital.

În mai, Comisia Europeană a decis amendarea Apple cu 1,84 miliarde de euro, considerând că a obstrucționat Spotify pe piața serviciilor de streaming pentru muzică. Compania americană a contestat decizia.

viewscnt
Afla mai multe despre
margrethe vestager
concurență
uniunea europeană
apple
comportamentul anticoncurențial
ai