Apple lucrează la o tehnologie care va face bateriile de iPhone mai ușor de înlocuit

Apple lucrează la o tehnologie care va face bateriile de iPhone mai ușor de înlocuit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris duminică, 14:03

Pentru a se pune în acord cu o nouă lege europeană, care prevede ca toate telefoanele să aibă baterii ce pot fi înlocuite de utilizatori, Apple dezvoltă în prezent un nou sistem de montare a bateriilor în interiorul smartphone-urilor sale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În prezent, bateria de iPhone este învelită într-o folie și atașată de dispozitiv prin benzi adezive, care trebuie desfăcute pentru a se putea scoate bateria.

Conform surselor citate de The Information, Apple încearcă să renunțe la benzile adezive și să folosească o carcasă metalică, care eliberează bateria în urma unui ușor șoc electric.

Comisarul european pentru concurență spune că Apple își recunoaște, indirect, comportamentul anticoncurențial CITEȘTE ȘI Comisarul european pentru concurență spune că Apple își recunoaște, indirect, comportamentul anticoncurențial

Compania americană crede că, astfel, bateria va fi suficient de ușor de scos, astfel încât orice utilizator să o poată înlocui, când consideră necesar.

Apple ar urma să testeze noua tehnologie pe cel puțin unul din modelele seriei iPhone 16, care va fi lansată anul acesta, urmând ca, anul viitor, să o implementeze pe toate modelele din seria iPhone 17.

Majoritatea producătorilor smartphone-uri folosesc sisteme similare cu benzi adezive pentru lipirea bateriei. Și aceștia vor fi nevoiți să găsească soluții pentru a se conforma noii legi.

O nouă lege europeană în materie prevede că, până în 2025, toate telefoanele vândute în Uniunea Europeană trebuie să permită schimbarea facilă a bateriei.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
baterii
iphone
lege
uniunea europeană