Moscova prelungește cu o lună perioada în care rafinăriilor rusești le este permis exportul de carburanți

Moscova prelungește cu o lună perioada în care rafinăriilor rusești le este permis exportul de carburanți
Profit.ro
Profit.ro
scris duminică, 17:59

Rusia va permite rafinăriilor să continue încă o lună exporturile de benzină deoarece piața internă rămâne bine aprovizionată, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Guvernul a prelungit permisele acordate rafinăriilor până în 31 iulie, conform unui decret publicat sâmbătă. Precedentul decret urma să expire în 30 iunie, precizează Agerpres.

"Adoptarea timpurie a reglementărilor de export și-a dovedit eficiența și a permis saturarea pieței interne. În prezent, stocurile interne de combustibili sunt suficiente și cererea internă este îndeplinită în totalitate", se arată într-un comunicat al ministrului Energiei, Sergei Tsivilev.

La 1 martie, autoritățile de la Moscova interziseseră exporturile de benzină, pentru o perioadă de șase luni, pentru a asigura aprovizionarea pieței interne și a preveni creșterea prețurilor. De asemenea, decizia are legătură cu atacurile ucrainene asupra rafinăriilor rusești, care au dus la scăderea producției de benzină, înaintea lucrărilor de mentenanță din primăvară.

Acest embargou nu se aplică țărilor din Uniunea Economică Euroasiatică, care include și Kazahstanul, precum și altor țări, cum este Mongolia, cu care Rusia are un acord interguvernamental privind livrările de carburanți.

În februarie, înaintea introducerii interdicției, Rusia exporta zilnic aproximativ 141.000 barili de benzină, sau aproape 14% din producția sa totală de combustibil, conform datelor consultate de Bloomberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
rsuia
rafinarii
export
carburanti