Cea mai nouă versiune beta de iOS 18 introduce suport pentru RCS

Cea mai nouă versiune beta de iOS 18 introduce suport pentru RCS
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris joi, 20:14

Apple a activat suportul pentru protocolul Rich Communication Services în a doua versiune beta a sistemului de operare iOS 18, lansată în prima parte a acestei săptămâni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

RCS este urmașul bătrânului și depășitului SMS. Acesta folosește conexiunea la internet pentru a permite utilizatorilor să folosească funcții avansate.

Printre altele, prin RCS pot fi trimise imagini la rezoluții mari, se pot vedea indicatorii de testare și confirmările de primire,  se pot crea grupuri de discuții și multe altele.

Google anunță un eveniment pentru luna august CITEȘTE ȘI Google anunță un eveniment pentru luna august

Prin introducerea suportului RCS, utilizatorii de iPhone pot acum să comunice cu orice persoană care deține un dispozitiv compatibil RCS, precum smartphone-urile cu Android.

Până acum, Apple a refuzat constant să suporte RCS - o decizie menită să protejeze ecosistemul și să dea o motivație în plus de achiziționarea unui iPhone.

Chiar și cu suportul pentru RCS, mesajele primite de la smartphone-urile cu Android vor fi, în continuare, colorate cu verde.

Deocamdată, suportul pare a fi activat doar pentru Statele Unite și doar pentru anumiți operatori, precum T-Mobile, AT&T și Verizon.

Adăugarea suportului pentru RCS pe iPhone, care înlesnește comunicarea între dispozitivele Apple și cele cu Android, ar putea determina unii utilizatori să renunțe la WhatsApp sau alte aplicații terțe și să folosească aplicațiile implicite de comunicare oferite de Apple, respectiv Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios 18
rcs