Premier Energy își separă furnizarea de gaze naturale de distribuție. Cum se va numi distribuitorul

Premier Energy își separă furnizarea de gaze naturale de distribuție. Cum se va numi distribuitorul
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 07:15

Premier Energy SRL, principala companie din grupul omonim listat la Bursa de Valori București (BVB) și controlat indirect de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, care se ocupă în prezent și cu furnizarea, și cu distribuția de gaze naturale, intenționează să-și separe cele 2 activități, pe 2 firme diferite, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În acest scop, Premier Energy SRL va fi divizată în 2 societăți.

Urmărește-ne și pe Google News
Exporturile de automobile electrice chinezești spre UE au explodat înainte de tarifele suplimentare CITEȘTE ȘI Exporturile de automobile electrice chinezești spre UE au explodat înainte de tarifele suplimentare
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Divizarea este necesară ″în vederea îndeplinirii obligației legale (europene – n.r.) de separare (unbundling – n.r.) a activității de distribuție de cea de furnizare, conform prevederilor legale aplicabile″, spune compania.

Astfel, planul grupului prevede înființarea unei companii noi, denumită Premier Energy SA, care va prelua de la actuala Premier Energy SRL activitatea de furnizare și trading de gaze.

ANUNȚ Când vor termina grecii lucrările la un lot al Autostrăzii A0 București Sud CITEȘTE ȘI ANUNȚ Când vor termina grecii lucrările la un lot al Autostrăzii A0 București Sud

Premier Energy SRL va rămâne cu activitatea de operare a rețelelor de distribuție a gazelor și își va schimba denumirea (și forma de organizare) în Neogas Grid SA.

Diviziunea va deveni efectivă începând cu finalul anului în curs.

ANUNȚ Ce va face Mega Image pentru a putea prelua Profi. Va cesiona aproape 90 de magazine - LISTA CITEȘTE ȘI ANUNȚ Ce va face Mega Image pentru a putea prelua Profi. Va cesiona aproape 90 de magazine - LISTA

Actuala Premier Energy SRL, nedivizată, a terminat anul trecut cu profit net de 15,8 milioane lei, venituri totale de peste 1,3 miliarde lei și un efectiv mediu de circa 480 de angajați.

Grupul a finalizat în primăvară preluarea furnizorului de energie electrică CEZ Vânzare, un business cu rulaj anual de aproape 2,9 miliarde lei în 2023, și i-a schimbat denumirea în Premier Energy Furnizare. Compania tocmai a fost desemnată furnizor de ultimă instanță (FUI) de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

viewscnt
Afla mai multe despre
premier energy furnizare
premier energy distribuție
premier energy