Ucraina a început să cumpere motorină americană din România

Ucraina a început să cumpere motorină americană din România

Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:19

Companiile ucrainene au importat, de la începutul lunii octombrie, peste 11.000 de tone de motorină americană din Constanța, potrivit datelor A-95 Consulting Group. Astfel, combustibilul american intră acum în Ucraina în cantități mari nu doar din Polonia, ci și din România.

Luna trecută, una dintre companiile ucrainene a achiziționat 2,3 mii tone de combustibil de la compania americană Valero din Constanța.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Danezii de la Eurowind Energy aduc în România cele mai mari turbine eoliene construite până acum CITEȘTE ȘI FOTO Danezii de la Eurowind Energy aduc în România cele mai mari turbine eoliene construite până acum
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

De această dată, furnizorul produsului este compania comercială americană Sunoco, care este cunoscută în Ucraina în primul rând ca distribuitor de uleiuri și lubrifianți de motor sub propria marcă.

Apariția produsului american în sud este cauzată de o scădere a aprovizionării cu motorină turcească a României. În plus, din cauza amenințării crescute din Marea Roșie, încărcăturile cu motorină din India merg mai des în jurul continentului african până în regiunea ARA, unde trebuie să concureze cu combustibilul de la fabricile americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
motorina
constanta