HARTĂ Electromontaj continuă expansiunea în Europa cu un nou proiect, în Polonia

HARTĂ Electromontaj continuă expansiunea în Europa cu un nou proiect, în Polonia
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:33

Electromontaj, cel mai mare constructor de rețele electrice de înaltă tensiune din România, al cărui acționar majoritar indirect este familia omului de afaceri Dragoș Bîlteanu, fost președinte al SIF Banat-Crișana (actual Lion Capital), a încheiat un nou parteneriat pe piața europeană, acum cu operatorul național polonez de transport al energiei electrice, Polskie Sieci Elektroenergetyczne, pentru realizarea unei noi linii de înaltă tensiune, pe teritoriul Poloniei.

În urma câștigării licitației, Electromontaj a semnat contractul pentru construirea liniei aeriene de înaltă tensiune de 400 kV Żydowo Kierzkowo - Pila Krzewina, în consorțiu cu Romgos Gwiazdowscy.

Urmărește-ne și pe Google News
Bilete de avion - Secret din spatele ușilor: În ce zile și la ce oră le poți cumpăra cel mai ieftin CITEȘTE ȘI Bilete de avion - Secret din spatele ușilor: În ce zile și la ce oră le poți cumpăra cel mai ieftin
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Linia electrică aeriană de 400 kV, dublu circuit, va face legătura între stațiile de transformare Żydowo Kierzkowo și Piła Krzewina, pe o lungime de 119 de kilometri, înlocuind vechea linie de 220 kV care a fost operațională din 1970.

Proiectul, care începe în 2025 și se va termina în 2027, va crește capacitatea de transmisie la frontiera cu Germania – Polonia – Suedia – Lituania și va îmbunătăți condițiile de producere a energiei din surse regenerabile existente și planificate, inclusiv parcuri eoliene situate pe Marea Baltică.

„Suntem extrem de onorați să contribuim și la modernizarea infrastructurii energetice din Polonia prin acest proiect de importanță strategică. Această colaborare ne permite nu doar să ne extindem prezența pe piața europeană, ci și să sprijinim tranziția energetică și integrarea surselor de energie regenerabilă. Experiența noastră vastă în construirea de linii de înaltă tensiune, alături de parteneriatul solid cu Romgos Gwiazdowscy și Polskie Sieci Elektroenergetyczne, ne va ajuta să livrăm un proiect durabil și de înaltă calitate pentru viitorul energetic al regiunii”, spune Ionuț Tănăsoaica, Director General Electromontaj.

HARTĂ Electromontaj continuă expansiunea în Europa cu un nou proiect, în Polonia


Noul proiect din Polonia se alătură celorlalte proiecte internaționale aflate în desfășurare, ale Electromontaj, câștigate prin licitații, în Finlanda (linie electrică aeriană nouă 400 + 110 kV Huittinen – Forssa), Olanda ( reconductorare linie electrică aeriană Maasbracht – Eindhoven 380kV),  Republica Moldova (stații electrice de transformare), Cipru și Iordania.

Pe plan local Electromontaj are peste 200 de proiecte active de realizare a infrastructurii necesare transportului de energie electrică atât prin linii de înalta tensiune, aeriene și subterane, cât și stații electrice de transformare, parcuri eoliene, proiecte de tracțiune urbană, tracțiune feroviară, retehnologizări de centrale hidroelectrice, dar și infrastructură electrică pentru sisteme de irigații.

VIDEO Francezii de la Groupe Atlantic încep o nouă investiție în România CITEȘTE ȘI VIDEO Francezii de la Groupe Atlantic încep o nouă investiție în România

Electromontaj a achiziționat în luna aprilie un pachet de control al companiei de asigurări ABC Insurance, tranzacția, anunțată de Profit.ro.

Tranzacția s-a desfășurat sub forma unei majorări de capital în paralel cu achiziționarea pachetului de control al fostului acționar majoritar al companiei de asigurări, Hidroconstrucția SA, cea mai mare companie românească specializată în domeniul hidroenergetic și construcții hidrotehnice.

Electromontaj este o companie de construcții și montaj în domeniul energetic. Societatea este controlată indirect de familia omului de afaceri Dragoș Bîlteanu, fost președinte al fostului SIF Banat-Crișana, în prezent Lion Capital.

Demersul achiziției de acțiuni la ABC Insurance survine insolvenței acționarul principal al asigurătorului, Hidroconstrucția, care avea o pondere de 58,81% din capitalul social.

EXCLUSIV FOTO Planul pentru celebrul magazin Eva al noului proprietar Vlad Papuc. Vizează noi plasamente și vrea să își extindă puternic și fabrica din Câmpina CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Planul pentru celebrul magazin Eva al noului proprietar Vlad Papuc. Vizează noi plasamente și vrea să își extindă puternic și fabrica din Câmpina

La finele anului 2022, Profit.ro a anunțat că Electromontaj preia Hidroconstrucția SA și societățile controlate de către aceasta.

Compania a fost înființată în 1949 și a contribuit esențial la electrificarea României, în primul rând prin construirea de linii de transport și distribuției a energiei.

Electromontaj proiecteaza, construiește, transformă și menține infrastructura pentru transportul și distribuția energiei electrice și este o companie cu capital privat 100% autohton.

Activitatea de producție internă este organizată în puncte de lucru răspândite pe tot cuprinsul țării, în unități de producție proprii în București (Fabrica de Stâlpi Zincați) și în Câmpina (Fabrica de Cleme și Armături), Electromontaj deține propria Stația de Testări pentru Stâlpi Electrici din București,  una dintre cele mai mari din lume.

Electromontaj are peste 2.000 de angajați.

Din Grupul Electromontaj fac parte companiile Emfor, Iproeb, Electrotehnica și Hidroconstrucția.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
abc insurance
asf
electromontaj
blue capital