Harrolds a intrat în faliment

Harrolds a intrat în faliment
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:29

Un retailer de modă de lux a intrat în faliment, având datorii imense de peste 16 milioane de dolari către 90 de creditori printre care și Victoria Beckham și Tom Ford.

Retailerul australian de modă de lux Harrolds a intrat în faliment după 39 de ani de afaceri cu datorii de 16 milioane de dolari, firma numită administrator judiciar fiind SMB Advisory.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Familia Dobra a îndeplinit condițiile pentru vânzarea către Kaufland și Lidl a unei părți din terenul fostei fabrici Energomontaj. Pregătește și un complex comercial în Ciolpani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Dobra a îndeplinit condițiile pentru vânzarea către Kaufland și Lidl a unei părți din terenul fostei fabrici Energomontaj. Pregătește și un complex comercial în Ciolpani
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Potrivit documentelor depuse la autoritățile de reglementare, peste 90 de creditori au de primit bani, inclusiv compania Victoria Beckham, care are de încasat 30.000 de dolari, și două dintre companiile lui Tom Ford cu o creanță combinată de 33.000 de dolari, scrie Adevărul.

Harrolds datorează, de asemenea, peste 2,3 milioane de dolari Oficiului Australian de Fiscalitate, în timp ce angajaților săi li se datorează drepturi de 190.000 de dolari.

Fondată în 1985 pe Collins Street din Melbourne, Harrolds și-a extins punctele de vânzare în Melbourne, Sydney și Gold Coast.

În iulie, și-a închis magazinele din Sydney și Melbourne, după închiderea anterioară a punctului său de vânzare Gold Coast în 2021, dar a anunțat noi locații.

„Am fost nevoiți să tragem multe pârghii în ultimele 12 luni pentru a atenua impactul Covid-19 asupra afacerii noastre la nivel național, inclusiv reducerea cheltuielilor de operare și încercarea de a negocia contracte de închiriere revizuite”, a declarat directorul general al Harrolds, Ross Poulakis, după închiderea Gold Coast.

Compania a spus că se va muta în noua locație Westfield de pe Market Street din Sydney și că va lansa un nou magazin în centrul Melbourne.

Harrolds a anunțat și în iulie că își va închide temporar magazinul online.

VIDEO&FOTO Premieră - Start la drumul de mare viteză București- Giurgiu. Statul apelează la un concept vechi din 1970 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Premieră - Start la drumul de mare viteză București- Giurgiu. Statul apelează la un concept vechi din 1970

Închiderile au loc pe fondul unui mediu de tranzacționare foarte dificil pentru comercianții cu amănuntul de articole neesențiale, deoarece criza costului vieții i-a lăsat pe mulți fără bani pentru cheltuieli discreționare.

Anunțul Harrolds vine la doar câteva săptămâni după ce gigantul de modă Mosaic Brands a anunțat că va închide cinci dintre principalele sale lanțuri de francize de retail, a informat Daily Mail.

Marcile Rockmans, Autograph, Crossroads, W.Lane si BeMe - inclusiv magazinele si site-urile lor - vor fi inchise, a confirmat CEO-ul Mosaic Erica Berchtold pe 1 octombrie.

Compania este cel mai mare grup de distribuitori de modă pentru femei din Australia și avea peste 4.000 de angajați în peste 700 de magazine din întreaga țară.

Doamna Berchtold a spus că mărcile închise „au devenit marginale”, iar închiderea lor ar permite companiei să se concentreze pe celelalte cinci.

„Fiecare dintre aceste mărci de bază va avea o propunere de piață clar diferențiată, un client țintă, un preț și o gamă de produse.”, a adăugat ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
harrolds
lux
magazine