Creștere a prețurilor petrolului, din cauza războiului din Orientul Mijlociu și a scăderii stocurilor

Creștere a prețurilor petrolului, din cauza războiului din Orientul Mijlociu și a scăderii stocurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:29

Prețurile petrolului au crescut pentru a doua sesiune consecutivă, în condițiile în care traderii au minimizat speranțele de încetare a focului din Orientul Mijlociu și s-au concentrat pe înăsprirea echilibrului global al cererii și ofertei, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent cu livrarea în decembrie au crescut cu 2,15%, la 75,89USD, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
HARTĂ Electromontaj continuă expansiunea în Europa cu un nou proiect, în Polonia CITEȘTE ȘI HARTĂ Electromontaj continuă expansiunea în Europa cu un nou proiect, în Polonia
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Contractele futures West Texas Intermediate din SUA cu livrarea în noiembrie au crescut cu 2,20%, la 72,11 dolari pe baril, în ultima zi a contractului pe o lună.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken s-a întâlnit marți cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, în prima mare acțiune pentru o încetare a focului în Orientul Mijlociu de când Israelul l-a ucis pe liderul Hamas, săptămâna trecută, ceea ce Washingtonul speră că va oferi o oportunitate pentru pace.

Cu toate acestea, comercianții de petrol nu au fost convinși că acest impuls va fi mult diferit de cele 11 vizite anterioare ale lui Blinken în regiune, de la izbucnirea războiului din Gaza anul trecut, a declarat Bob Yawger, directorul pentru viitorul energiei la Mizuho.

Comercianții de petrol cântăresc, de asemenea, implicațiile pentru cererea de combustibil din cauza măsurilor de stimulare ale Chinei și a echilibrului global între cerere și ofertă, a declarat Alex Hodes, analist în energie la firma de brokeraj StoneX.

Atât contractele Brent, cât și WTI au crescut luni cu aproape 2%, recuperând o parte din scăderea de peste 7% de săptămâna trecută, ca urmare a reducerii de către Beijing a dobânzilor de referință la împrumuturi, în efortul de a relansa economia în încetinire a Chinei.

”Cred că este mai degrabă un semnal că sunt dispuși să susțină cererea și probabil că am văzut punctul cel mai scăzut al cererii”, a spus Hodes.

El a avertizat că stimulul în sine ar putea să nu îmbunătățească cu mult cererea de petrol a Chinei pe termen scurt.

ULTIMA ORĂ VIDEO Criză gravă la McDonald’s - Intoxicații alimentare cu E. Coli. Zeci de oameni s-au îmbolnăvit și o persoană a decedat după ce au mâncat hamburgeri în SUA. Acțiunile se prăbușesc CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Criză gravă la McDonald’s - Intoxicații alimentare cu E. Coli. Zeci de oameni s-au îmbolnăvit și o persoană a decedat după ce au mâncat hamburgeri în SUA. Acțiunile se prăbușesc

Creșterea cererii de petrol a Chinei este de așteptat să rămână slabă în 2025, deoarece a doua mare economie a lumii își electrifică flota auto și crește într-un ritm mai lent, a declarat luni șeful Agenției Internaționale pentru Energie.

Cu toate acestea, grupul Saudi Aramco este destul de optimist cu privire la cererea de petrol a Chinei, în special în urma pachetului de stimulente al guvernului, care are ca scop stimularea creșterii economice, a declarat luni șeful gigantului petrolier saudit, deținut de stat.

În ciuda îndoielilor cu privire la cererea Chinei, datele privind stocurile globale de petrol indică un deficit de aprovizionare în trimestrul al patrulea, care ar trebui să susțină prețurile petrolului în lunile următoare, a spus Hodes.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret