FOTO Delgaz Grid, din grupul E.ON, a pus în funcțiune o nouă rețea de distribuție a gazelor în Harghita

FOTO Delgaz Grid, din grupul E.ON, a pus în funcțiune o nouă rețea de distribuție a gazelor în Harghita
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:28

Operatorul de distribuție Delgaz Grid, una dintre subsidiarele românești ale grupului german de energie și utilități E.ON, a operaționalizat o nouă rețea de distribuție a gazelor naturale în județul Harghita, în localitățile Remetea și Sineu.

Delgaz Grid a devenit, din luna octombrie, operatorul rețelei de gaze naturale în lungime de 78 kilometri din localitățile Remetea și Sineu (Harghita), rețea care va permite alimentarea cu gaz a 2.500 de imobile, a anunțat compania.

Urmărește-ne și pe Google News
România are cel mai mare declin al vânzărilor de mașini electrice din UE, deși la nivel european acestea au reînceput să crească, inclusiv în Germania CITEȘTE ȘI România are cel mai mare declin al vânzărilor de mașini electrice din UE, deși la nivel european acestea au reînceput să crească, inclusiv în Germania
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Delgaz Grid a ajuns astfel la un portofoliu de 20 de localități harghitene unde este responsabilă de exploatarea rețelelor de distribuție de gaze, pe o lungime totală de 450 kilometri. Acestea îi alimentează pe locuitorii din Miercurea Ciuc, Băile Tușnad, Odorheiu Secuiesc, Brădești, Târnova, Cristuru Secuiesc, Filiaș, Lutița, Șoimușu Mare, Satu Mare, Eliseni, Vlăhița, Remetea, Sineu,  Cechești și Toplița cu localitățile componente: Măgheruș, Moglănești, Vale și Zencani.

Înființarea rețelei de distribuție din Remetea și Sineu a fost posibilă în urma unei investiții în valoare de 57 de milioane de lei, finanțată integral de Primăria Remetea, din fonduri UE aferente Programului Operațional Infrastructura Mare - POIM (34 milioane lei) și fonduri proprii (23 milioane din fondurile UAT).

FOTO Delgaz Grid, din grupul E.ON, a pus în funcțiune o nouă rețea de distribuție a gazelor în Harghita

Creștere a acțiunilor Boeing după anunțarea ofertei salariale pentru oprirea grevei, dar analiștii sunt îngrijorați de reacția angajaților CITEȘTE ȘI Creștere a acțiunilor Boeing după anunțarea ofertei salariale pentru oprirea grevei, dar analiștii sunt îngrijorați de reacția angajaților

Demarată în anul 2022, investiția a fost finalizată în această toamnă și a constat în realizarea unui racord și a unei stații de reglare măsurare-predare (SRMP) cu o capacitate de 5.700 mc/h, o rețea de distribuție de gaze naturale de aproximativ 78 kilometri și peste 2.500 de racorduri, care să permită conectarea imobilelor din zonă la rețea.

„Faptul că avem gaz în comuna Remetea este o realizare extraordinară pentru comunitatea noastră, iar impactul în plan social și economic va fi cu siguranță unul important și va aduce la dezvoltarea parcului industrial existent în zonă. Apreciem faptul că rețeaua va fi operată de Delgaz Grid care are o echipă profesionistă, alături de care am început o colaborare excelentă”, a declarat Laczkó-Albert Elemér, primarul comunei Remetea.

FOTO PREMIERĂ - Garda Națională de Mediu depune sesizare penală împotriva unei întregi comunități CITEȘTE ȘI FOTO PREMIERĂ - Garda Națională de Mediu depune sesizare penală împotriva unei întregi comunități

„Delgaz Grid susține dezvoltarea comunităților locale prin activitatea zilnică pe care o prestează, astfel încât clienții noștri să se bucure de confortul pe care îl aduce utilizarea gazelor naturale. Mulțumim autorităților locale din Remetea pentru aprecierea pe care au manifestat-o în legătură cu colaborarea de până acum și sunt convins că viitorul ne va găsi într-un parteneriat solid care să susțină dezvoltarea zonei”, a declarat Tudor Pop, director Strategie Rețea Gaz Delgaz Grid.

Primul obiectiv care beneficiază de alimentarea cu gaze naturale este bazinul de înot din Remetea, urmând ca parcul industrial din localitate și alte 2.500 de locuințe și clădiri să fie racordate la rețea în perioada următoare, după realizarea instalațiilor de utilizare din interiorul proprietăților.

Trei sferturi dintre cetățenii UE sprijină utilizarea inteligenței artificiale de către poliție și armată, pentru supraveghere și securitate. Românii și polonezii sprijină cel mai mult aceste măsuri CITEȘTE ȘI Trei sferturi dintre cetățenii UE sprijină utilizarea inteligenței artificiale de către poliție și armată, pentru supraveghere și securitate. Românii și polonezii sprijină cel mai mult aceste măsuri

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o rețea de gaze naturale de 25.800 km în 20 de județe din partea de Nord și de Vest a României (Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț și Bacău) și o rețea de electricitate de peste 81.500 km în șase județe din Moldova: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, care deservesc 3,6 milioane de clienți.

De la intrarea pe piața locală, în anul 2005, E.ON a investit 2,3 miliarde de euro în principal pentru modernizarea rețelelor de gaze naturale și electricitate și a virat către stat impozite și taxe de 3,4 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
delgaz grid
e.on românia
rețea distribuție gaze harghita
investiții fonduri ue rețele distribuție gaze