WhatsApp va avea propria agendă de contacte

WhatsApp va avea propria agendă de contacte
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 09:58

În loc să se bazeze doar pe sincronizarea cu agenda telefoanelor pe care este instalat, WhatsApp va folosi o agendă proprie de contacte, care va fi păstrată și când este schimbat telefonul.

WhatsApp anunță că va salva lista de contacte direct în aplicație, după ce, în toți anii de până acum, s-a bazat pe datele din agenda telefoanelor pe care funcționa.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, WhatsApp va permite salvarea contactelor de pe orice dispozitiv, inclusiv din versiunea web sau aplicațiile pentru desktop și va folosi în acest sens stocarea în cloud.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Microsoft va permite clienților săi să creeze agenți autonomi de inteligență artificială, începând de luna viitoare CITEȘTE ȘI Microsoft va permite clienților săi să creeze agenți autonomi de inteligență artificială, începând de luna viitoare

Pentru păstrarea în siguranță a contactelor, compania spune că a dezvoltat un nou sistem de stocare criptată, pe care-l numește Proof Linked Storage. De fiecare dată când este salvat un contact, pe dispozitiv este generată o cheie de criptare, care este accesată în urma autentificării cu dispozitivul principal.

În plus, printr-un parteneriat cu Cloudflare, orice modificare adusă datelor din cloud va fi semnată criptografic, pentru a se asigura faptul că datele nu pot fi modificate de altcineva.

Aceeași tehnologie va face posibilă folosirea WhatsApp pe baza unui nume de utilizator, ca alternativă la numărul de telefon, ceea ce ar trebui să ofere un plus de intimitate utilizatorilor, spune compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
agendă
contacte