Volkswagen face schimb de director financiar cu SEAT

Volkswagen face schimb de director financiar cu SEAT
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 sep 2024

Șeful finanțelor mărcii VW și totodată al grupului de mărci de volum al VW AG face schimb de locuri cu omologul său de la marca SEAT, subordonată. Schimbarea vine într-un moment delicat pentru companie, „fără îndoială de mare importanță”.

Începând cu 1 octombrie, David Powels este noul director financiar al mărcii Volkswagen și, din această poziție, va coordona și finanțele grupului de mărci Core din cadrul VW Group, o divizie care cuprinde mărcile VW, VW Vehicule Comerciale, SEAT și Skoda. El vine de la SEAT, unde a fost CF&IT Officer, în ultimii trei ani, reușind să coordoneze o evoluție remarcabilă a companiei spaniole, din punct de vedere al performanțelor financiare.

Urmărește-ne și pe Google News

Powels îl înlocuiește pe Patrik A. Mayer, care merge direct la SEAT, unde ia locul lui David Powels.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„În aceste vremuri, departamentul financiar are, fără îndoială, o importanță deosebită. În calitate de director financiar al mărcii Volkswagen, Patrik Mayer a adus o contribuție semnificativă la lansarea structurată și de succes a programului de performanță. David Powel va construi pe asta. Și, în același timp, în condiții și mai dificile, oferă un impuls pentru costuri și structuri competitive. De asemenea, este vorba despre valorificarea sinergiilor din cadrul Brand Group Core cu cea mai mare consecvență”, a transmis CEO-ul mărcii VW, Thomas Schäfer, care coordonează totodată și Brand Group Core, fiind membru în Consiliul de Administrație al VW AG.

Schimbarea de poziții între cei doi directori vine într-un moment dificil pentru marca VW, în plin program de restructurare a costurilor și de revenire la valori ale profitului operațional și al marjei acestuia la valori de peste 6%, într-o primă fază, și de peste 8 procente, ulterior, după ce la finalul primului semestru valoarea a scăzut la 2,3%.

ULTIMA ORĂ Dacia începe un program de concedieri voluntare. Sume plătite de ordinul zecilor de mii de euro, pentru angajații cu vechime CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia începe un program de concedieri voluntare. Sume plătite de ordinul zecilor de mii de euro, pentru angajații cu vechime

„Contribuția lui David a fost crucială la transformarea companiei noastre și ne-a ajutat să obținem cele mai bune rezultate financiare de până acum. Rolul său în readucerea profitabilității SEAT SA a fost cheia creșterii companiei noastre. Îi mulțumesc pentru sprijinul pe care mi l-a oferit mie și SEAT SA și sunt convins că va continua să facă o treabă grozavă pe măsură ce se alătură Consiliului de Administrație al mărcii Volkswagen și contam pe sprijinul său în implementarea strategiei SEAT și CUPRA. ”, spune Wayne Griffiths, CEO SEAT și CUPRA.

Patrik Andreas Mayer, care merge la SEAT, are o carieră lungă în VW, începută în 1997, fiind atât șef de control al investițiilor, al VW brand, cât și diferite poziții de director financiar în VW SUA și, timp de doi ani, la VW Rusia.

David Powels, cel care are misiunea de a salva finanțele mărcii VW, lucrează pentru VW din 1989, având în spate mandate importante, precum cel de CEO VW Brazilia și VW America de Sud. Înainte de a fi numit CFO SEAT, a fost timp de patru ani vicepreședinte al SAIC VW China.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
seat
director financiar
cfo