Radu Georgescu, Founding Partner la Gecad Ventures și Chairman la Seedblink, în podcastul Pluxee IMM Connect: „Un fond de investiții de tip venture investește în visul tău de antreprenor și în abilitățile tale de management”

Radu Georgescu, Founding Partner la Gecad Ventures și Chairman la Seedblink, în podcastul Pluxee IMM Connect: „Un fond de investiții de tip venture investește în visul tău de antreprenor și în abilitățile tale de management”
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris marţi, 07:00

În episodul lunii septembrie, Toader Păun, gazda podcastului Pluxee IMM Connect, discută cu Radu Georgescu, Founding Partner Gecad Ventures, Chairman Seedblink despre modul în care antreprenorii pot accelera creșterea afacerii cu ajutorul fondurilor de investiții. 

 

Urmărește-ne și pe Google News

Urmărind acest episod vei descoperi ce urmăresc investitorii când evaluează o companie, cum te poți pregăti pentru a realiza un parteneriat cu un fond de investiții și o scurtă analiză pe baza celor mai comune mituri și reflexe greșite ale antreprenorilor, care te vor provoca  să te gândesti la propria viziune.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pluxee IMM Connect este comunitatea creată împreună cu clienții Pluxee România, pentru antreprenorii ambițioși. Cu un portofoliu de 35.000 de clienți, dintre care peste 70% provin din sectorul IMM-urilor, Pluxee România sustine sectorul antreprenorial prin platforma Pluxee IMM Connect – o comunitate de knowledge, networking și mai ales, inspirație. Platforma oferă acces gratuit la resurse valoroase și conținut creat în colaborare cu cei mai relevanți experți din business, susținând antreprenorii să accelereze creșterea afacerii.

Radu Georgescu, investitor și antreprenor cu mai mult de trei decenii de experiență, a lansat prima afacere în 1992 - GECAD Software, o companie specializată în producția și distribuția de soluții software. De altfel, zona de expertiză a lui Radu este tehnologia, domeniu în care a realizat multe tranzacții celebre precum ePayment către Naspers, și a Vector Watch către Fitbit. Radu Georgescu face parte din Consiliul Director al mai multor companii locale și internaționale și este Founding Partner la Gecad Ventures și Chairman la Seedblink, care a început ca prima platforma de crowd-investing din Europa Centrală și de Est și a ajuns o soluție completă de equity ownership.

Vreau să obțin finanțare de la un fond de investiții. De unde încep?

„Pregătirea antreprenorului pentru a ridica o rundă de finanțare este adesea subestimată”, consideră Radu Georgescu. Invitatul recomandă ca punct de pornire pentru antreprenori să urmeze cursuri de VC (Venture Capital) pentru a înțelege cum gândesc și cum evaluează acestea companiile. Antreprenorii ar trebui să își poată identifica și susține în fața investitorului diferențiatorul principal al business-ului pentru a demonstra o bună cunoaștere a pieței în care activează. Ulterior, antreprenorii ar trebui să realizeze un research pentru a identifica cel puțin cinci fonduri de investiții în a căror teză de investiții se încadrează business-ul. În acest pas, platforme precum Seedblink pot fi de ajutor.

În câteva cuvinte, cum evaluează Radu Georgescu o companie în care ar vrea să investească

Întrebat care sunt din punctul său de vedere, cele mai importante aspecte pe care le urmărește ca investitor, Radu a declarat că abilitatea de execuție a echipei de business se află pe primul loc, urmată de compatibilitatea între viziunea sa și a antreprenorului privind piața pe care activează business-ul, și nu în ulimul rând, chimia personală dintre el și antreprenor.

"Unui antreprenor i se pare că puterea este la fondul de investiții, însă în realitate puterea este la antreprenor."

Un mit comun este că fondurile de investiții limitează libertatea antreprenorilor sau chiar că ar putea prelua controlul. Radu Georgescu declară că această informație este un simplu mit. Fondurile de investiții sunt un copilot pentru visul unui antreprenor, care îl pot ajuta să-și ducă firma la nivelul următor.

Devino membru în platforma Pluxee IMM Connect și vei avea acces gratuit la podcast și la toate oportunitățile și resursele comunității.

Urmărește integral podcastul Pluxee IMM Connect, aici.

 

Articol susținut de Pluxee

viewscnt
Afla mai multe despre
radu georgescu
pluxee imm connect