GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Bittnet Systems

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Bittnet Systems

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris marţi, 07:15

Casa de brokeraj Ipopema din Polonia dă o țintă de preț pentru acțiunile Bittnet cu mai mult de o treime peste nivelurile actuale, însă în calea acestei mișcări stau mai multe rezistențe tehnice.

Aflate pe trend descendent în acest an, acțiunile Bittnet Systems (BNET) au reușit o stabilizare în ultimele săptămâni și chiar au descris o secvență favorabilă pe termen scurt. Spațiu de creștere este, conform intermediarului Ipopema Securities din Polonia, care la începutul acfestei luni a dat recomandare de cumpărare pe acțiunile primei companii de IT listate la cota BVB.

Urmărește-ne și pe Google News

Raportul citat dă un preț-țintă de 0,2800 lei/acțiune, cu 36,58% peste ultimul nivel de închidere de pe bursă, de 0,2050 lei/acțiune. Este un ecart destul de important și care, pentru a fi parcurs, trebuie să treacă de o serie de obstacole tehnice destul de importante și evidențiate de Profit.ro pe graficul atașat.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Bittnet Systems

Povestea favorabilă este că de la minimul de la începutul lunii august și până în prezent, cumpărătorii au reușit să susțină un nivel mai ridicat la respingerea inițială și cotația a schimbat secvența specifică trendului ascendent prin depășirea maximului de la ricoșeul inițial. Este o mișcare anunțată de divergența pozitivă indicată pe subchart-ul indicatorului RSI.

Connections Consult: profit net cu aproape 30% mai mare la S1. Reclamă întârzierea licitațiilor din PNRR, dar mizează în următorii 2 ani pe contracte cu statul CITEȘTE ȘI Connections Consult: profit net cu aproape 30% mai mare la S1. Reclamă întârzierea licitațiilor din PNRR, dar mizează în următorii 2 ani pe contracte cu statul

Raportul de analiză de la Ipopema realizat de analistul Ionuț Gavriș dă și susținerea fundamentală ce ar fi în măsură să confere susținere revenirii. Acesta menționează vânzările sporite, peste așteptări, ale companiei și trimestrul 2 cu un profit net de 3,5 milioane lei, care vine după o pierdere de 9,1 milioane lei la T1.

Prima rezistență importantă pentru cotație este în zona de 0,2080 lei/acțiune, unde vânzătorii s-au activat sistematic în prima parte a verii, așa cum se vede pe grafic. Ceva mai sus, media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, vine în zona de 0,2200-0,2300 lei/acțiune ca zona cea mai probabilă de întâlnire cu cotația în sensul materializării unui scenariu de creștere.

Agricover – creștere explozivă a profitului net la S1 CITEȘTE ȘI Agricover – creștere explozivă a profitului net la S1

Obstacol mai dur până la prețul-țintă de 0,2800 lei/acțiune dat de casa de brokeraj poloneză ar fi zona de congestie dintre 0,2450 lei/acțiune și 0,2570 lei/acțiune, unde prețul s-a blocat atât toamna trecută, cât și în prima parte a acestui an.

Prețul de 0,2800 lei/acțiune nu este, nici el, nerelevant din punct de vedere tehnic, fiind punctul de respingere pentru un trend descendent mult mai amplu, care începe din 2019, dinainte de șocul coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
ipopema
bittnet systems
bvb
bursa