VIDEO Wizz Air și-a parcat avioane fără motor într-o bază militară

VIDEO Wizz Air și-a parcat avioane fără motor într-o bază militară
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 17:23

Compania aeriană maghiară low-cost Wizz Air și-a parcat mai multe avioane fără motor într-o bază militară din Polonia.

Flota Wizz Air are în prezent 38 de avioane la sol nu numai în Bydgoszcz, ci și în Ostrava, relatează italiavola.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Austriecii de la PORR au adus o macara șenilată grea pentru viaductele autostrăzii Sibiu-Pitești. Avansează și în tunelurile \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Austriecii de la PORR au adus o macara șenilată grea pentru viaductele autostrăzii Sibiu-Pitești. Avansează și în tunelurile "Daniela, Alina, Carmen"
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În urmă cu un an era relatat că Wizz Air poate fi obligată să anuleze cel puțin 8.500 de zboruri și să elimine aproximativ două milioane de locuri în perioada octombrie a acestui an și martie 2024 din cauza unor probleme cu motoarele Pratt & Whitney GTF ale aeronavelor Airbus A320neo și A321neo.

VIDEO AviSpace

Potrivit unor estimări de atunci ale experților, anulările zborurilor ar putea însemna o pierdere de 132 de milioane de euro pentru compania aeriană low-cost maghiară.

Ministrul Sănătății: COVID-19 a revenit și în România, ca și în alte țări. În momentul de față avem circa 2.000 de cazuri pe zi CITEȘTE ȘI Ministrul Sănătății: COVID-19 a revenit și în România, ca și în alte țări. În momentul de față avem circa 2.000 de cazuri pe zi

Motoarele GTF de la American Pratt & Whitney au intrat sub controlul autorităților de siguranță a aviației când au fost descoperite fisuri microscopice în unele dintre turbinele lor de înaltă presiune, după ce una dintre paletele turbinei motorului V2500, fabricate printr-un proces similar, s-a rupt. Compania a informat că 600-700 dintre cele aproximativ 3.000 de motoare GTF aflate în circulație vor trebui inspectate între 2023 și 2026.

Motoarele aeronavelor Wizz Air se numără și ele printre cele supuse inspecției.

Compania aeriană low-cost a confirmat atunci într-o notă către investitori că a fost informată de producător că „motoarele vor fi inspectate pe tot parcursul anului 2023 și în 2024 și apoi scoase din avion”. Aceasta înseamnă că unele dintre avioane nu pot decola în acest timp.

84 de Airbus A320neo și A321neo din flota Wizz Air au motoare Pratt & Whitney GTF, ceea ce reprezintă o parte semnificativă din flota de 185 de aeronave. Potrivit unor estimări ale experților, acest lucru ar putea însemna o pierdere de 132 de milioane de euro pentru compania aeriană.

EXCLUSIV ANAF a colectat sub plan și în iulie. Luna fusese planificată de Guvern cu cele mai mari venituri din acest an. La cât se ridică acum lipsa de venituri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ANAF a colectat sub plan și în iulie. Luna fusese planificată de Guvern cu cele mai mari venituri din acest an. La cât se ridică acum lipsa de venituri

Hvg.hu a raportat la acel moment că Wizz Air a fost forțată să anuleze zboruri din cauza problemelor cu motorul, chiar dacă a fost un interval de timp mult mai restrâns.

Compania a anunțat apoi că pentru pasagerii zborurilor afectate, compania aeriană oferă posibilitatea rerezervării pentru zboruri alternative sau pot alege ca 120% din prețul biletului să fie creditat în contul lor Wizz sau o rambursare integrală a prețului de achiziție a biletului.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz airm zboruri
avioane