FOTO Ford lansează versiunea plug-in pentru pickup-ul Ranger PHEV

FOTO Ford lansează versiunea plug-in pentru pickup-ul Ranger PHEV
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris luni, 13:39

Ford Ranger a lansat oficial pe piațaă primul pickup hibrid cu încărcare din Europa, bazat pe o combinație de motor termic, motor electric și o baterie care oferă nu doar energia necesară propulsiei, ci și o sursă de curent pentru diferite activități.

Ford Ranger își extinde gama de motorizări cu una hibrid cu încărcare la priză (PHEV), care a fost prezentată anterior, iar acum intră oficial în oferta mărcii din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News

Ford Ranger Plug-in Hybrid are un grup motopropulsor care generează o putere de 279 CP, cea mai mare din toată familia Ranger, un cuplu maxim de 690 Nm și, în plus, posibilitatea de a rula exclusiv electric peste 45 km. Sistemul este format dintr-un motor pe benzină de 2.3 litri și cutia de viteze automată cu 10 trepte în care este intregrat motorul electric de 75 kW, alimentat de o baterie de 11,8 kWh (net). Tracțiunea integrală este asigurată în arhitectură e-4WD, care permite blocarea diferențialului spate.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Dacia Duster cu volan pe partea dreaptă, lansat în Marea Britanie la peste 30.000 de euro, în echipare Extreme 4x4 și hibrid CITEȘTE ȘI Dacia Duster cu volan pe partea dreaptă, lansat în Marea Britanie la peste 30.000 de euro, în echipare Extreme 4x4 și hibrid

Sistemul Pro Power cu care este echipată mașina oferă surse de energie electrică de până la 6,9 kW, pentru diferite scule sau dispozitive electrice, pentru profesioniști sau în vacanțe.

Ranger PHEV este lansat într-o versiune, numită Stormtrak, pe care Ford o descrie ca fiind „de nivel premium”, ală cărei preț de pornire urmează să fie anunțat. Mașina a intrat în producție în uzina Ford din Africa de Sud, în Siulverton, iar primele livrări anunțate vor fi în primăvara lui 2025.

„Noul Ranger PHEV oferă beneficiile electrificării împreună cu performanțele specifice care au construit pentru Ranger o bază de fani loiali în Europa. Am perfecționat primul nostru pick-up PHEV din Europa pentru a fi un instrument extrem de capabil pentru muncă, dar și pentru deplasarea în off-road, precum și un vehicul premium care oferă mult confort și conectivitate de top pentru îndatoririle de familie”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa.

Ford Ranger este cel mai vândut pickup din Europa, având o cotă de piață de aproximativ 40%, însumând cotele de piață ale următorilor clasați din top 10.

FOTO Ford lansează versiunea plug-in pentru pickup-ul Ranger PHEV

FOTO Ford lansează versiunea plug-in pentru pickup-ul Ranger PHEV
viewscnt
Afla mai multe despre
ford ranger phev
pick-up phev
pickup hibrid