România va putea exporta produse lactate și piscicole pe piața din China

România va putea exporta produse lactate și piscicole pe piața din China
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 09:54

România va putea exporta produse lactate și produse piscicole pe piața din China, două protocoale în acest sens fiind semnate marți, la Beijing, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"Două protocoale semnate astăzi la Beijing vor face posibile exporturile de produse lactate și produse piscicole din România pentru piața chineză. O delegație din țara noastră se află între 30 iunie și 4 iulie în capitala Chinei pentru a extinde parteneriatul de cooperare economică între cele două state", se arată într-un comunicat al instituției.

FOTO Ministerul Finanțelor lansează aplicația e-Transport pe platfomele Google Play si App Store CITEȘTE ȘI FOTO Ministerul Finanțelor lansează aplicația e-Transport pe platfomele Google Play si App Store

Președintele ANSVSA, Alexandru Bociu, a semnat Protocolul pentru produse lactate exportate din România în Republica Populară Chineză și Protocolul privind inspecția, carantina și cerințele sanitare produselor acvatice sălbatice destinate exportului din România în Republica Populară Chineză, scrie Agerpres.

Anul acesta se marchează împlinirea a 75 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și a semnării Declarației Comune pentru stabilirea parteneriatului amplu de prietenie și cooperare dintre cele două state, a anunțat ANSVSA.

În perioada 21-22 aprilie, șeful ANSVSA a primit o delegație din Republica Populară Chineză, formată din reprezentanți ai Administrației Generale a Vămilor, condusă de vice-ministrul Lyu Weihong.

"Vice-ministrul Lyu Weihong, pe parcursul vizitei sale în România, a avut discuții, pe lângă tema principală a cooperării dintre cele două state în domeniul vamal, și pe marginea unor subiecte legate de procedurile sanitare și fitosanitare, respectiv a accesului pe piață al produselor agricole. În acest context, în data de 21 aprilie, președintele ANSVSA a însoțit delegația chineză într-o vizită la o fermă de bovine și o unitate de procesare a laptelui din județul Prahova. Cu acest prilej, Alexandru Bociu a primit invitația, din partea doamnei vice-ministru Lyu Weihong, de a vizita Administrația Generală a Vămilor de la Beijing și de a continua discuțiile", se mai arată în comunicatul citat. 

viewscnt
Afla mai multe despre
românia
lactate
china