Bursele europene au închis în creștere, pe măsură ce traderii au analizat rezultatele alegerilor din Franța

Bursele europene au închis în creștere, pe măsură ce traderii au analizat rezultatele alegerilor din Franța
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 08:28

Bursele europene au încheiat în prima zi a noii săptămâni de tranzacționare în creștere, în timp ce investitorii regionali au analizat rezultatele primului tur al alegerilor parlamentare anticipate din Franța, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,44%, revenind după patru pierderi consecutive. Acest lucru a fost determinat de o creștere puternică a indicelui CAC 40 al Franței, cu un avans inițial de peste 2,5%, care a încetinit ulterior la 1,09%, scrie News.ro.

ANUNȚ Când intră la tranzacționare titlurile de stat pentru populație vândute de Ministerul Finanțelor luna trecută CITEȘTE ȘI ANUNȚ Când intră la tranzacționare titlurile de stat pentru populație vândute de Ministerul Finanțelor luna trecută

Piețele europene reacționează la rezultatele primului tur al alegerilor parlamentare anticipate din Franța, în care s-a înregistrat o creștere mare a voturilor pentru partidul anti-imigranți RN.

Rezultatele inițiale indică totuși că RN va avea dificultăți să obțină o majoritate absolută în cel de-al doilea tur de scrutin care are loc pe 7 iulie, despre care analiștii spun că ar fi rezultatul ”cel mai puțin rău” din perspectiva pieței. Alianța centristă a președintelui francez Emmanuel Macron a ajuns duminică pe locul trei.

Din punctul de vedere al datelor, inflația din Germania a încetinit în cinci state cheie în iunie, în timp ce indicele național al prețurilor de consum pe o bază armonizată la UE a scăzut la 2,5%, de la 2,8% în mai. Economiștii chestionați de Reuters se așteptau la o valoare de 2,6%. Acest lucru vine înaintea datelor referitoare la inflația din zona euro, de marți.

Indicele londonez FTSE 100 a urcat cu 0,03%, DAX, al bursei din Frankfurt, cu 0,3%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 1,7% și IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 1,04%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni