Grâul rusesc s-a ieftinit grație vremii favorabile care accelerează recoltatul

Grâul rusesc s-a ieftinit grație vremii favorabile care accelerează recoltatul
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 09:00

Prețurile pentru grâul rusesc au coborât, din nou, sub cele pentru grâul din alte țări, în condițiile în care vremea călduroasă accelerează recoltatul în Rusia și traderii concurează cu exportatorii rivali, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Prețurile pentru grâul exportat de cel mai mare furnizor mondial au crescut brusc în luna mai, după ce înghețul suprinzător și vremea secetoasă i-au făcut pe analiștii să își reducă estimările de producție. Din cauza prețurilor ridicate, exportatorii ruși au pierdut recent unele contracte. De exemplu, în ultimele săptămâni, Egiptul, un mare importator mondial, a cumpărat grâu din zone precum România și Bulgaria datorită prețurilor mai bune, scrie Agerpres.

Cea mai importantă formațiune din Parlamentul European vrea să salveze motoarele cu combustie CITEȘTE ȘI Cea mai importantă formațiune din Parlamentul European vrea să salveze motoarele cu combustie

"Vremea călduroasă din regiunea Mării Negre accelerează recoltatul timpuriu al grâului, și asta și pe fondul informațiilor referitoare la o producție peste așteptări la hectar în Rusia. Aceasta după ce în luna iunie, exporturile de grâu ale Rusiei au atins un nivel record", susțin analiștii de la CRM AgriCommodities într-un raport.

Agenția de presă Interfax, citând datele furnizate de Rusagrotrans, a estimat că în luna iunie exporturile de grâu ale Rusiei s-au ridicat la 4,3 milioane de tone, cu 14% mai mult decât în luna iunie a anului trecut. Cu toate acestea, analiștii se așteaptă ca livrările să încetinească semnificativ în luna iulie.

Rusia este cel mai mare exportator mondial de grâu, dar în sezonul 2024-25 se așteaptă la o recoltă mai mică, după două recolte record în anii precedenți.

viewscnt
Afla mai multe despre
grau
rusia
pret