Comisia Europeană a autorizat importurile de porumb modificat genetic pentru hrana animalelor

Comisia Europeană a autorizat importurile de porumb modificat genetic pentru hrana animalelor
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 15:11

Comisia Europeană a autorizat două culturi de porumb modificat genetic și a reînnoit autorizația pentru o altă cultură de porumb modificată genetic, utilizate ca alimente și hrană pentru animale, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Deciziile de autorizare ale Comisiei permit doar ca acest porumb modificat genetic să fie importat pentru utilizare ca aliment și hrană pentru animale, dar să nu să fie cultivat în UE. Acest porumb a trecut printr-o procedură de evaluare cuprinzătoare și riguroasă, care asigură un nivel ridicat de protecție a sănătății umane și animale și a mediului, scrie Agerpres.

Tranzacție: Promat Comimpex, deținută de Grupul Ameropa, achiziționează pachetul majoritar de acțiuni în Agrotex CITEȘTE ȘI Tranzacție: Promat Comimpex, deținută de Grupul Ameropa, achiziționează pachetul majoritar de acțiuni în Agrotex

Autoritatea Europeana pentru Siguranță Alimentară (EFSA) a emis o evaluare științifică favorabilă, concluzionând că acest porumb modificat genetic este la fel de sigur ca omologul său convențional.

Autorizațiile sunt valabile timp de zece ani și orice produs fabricat din aceste culturi modificate genetic va fi supus regulilor stricte de etichetare și trasabilitate ale UE. 

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
porumb