VIDEO Marcel Ciolacu: Sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le luăm și să le prezentăm până la 1 iunie. Există și o redimensionare și o reașezare a impozitelor astfel încât să fie o colectare mai bună, asta nu înseamnă că mărim taxele

VIDEO Marcel Ciolacu: Sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le luăm și să le prezentăm până la 1 iunie. Există și o redimensionare și o reașezare a impozitelor astfel încât să fie o colectare mai bună, asta nu înseamnă că mărim taxele
scris 16 mai 2022

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le adopte coaliția și să le prezinte până la 1 iunie. 

Liderul PSD a precizat că a avut și în cursul dimineții o discuție cu premierul pe această temă. Despre majorarea de taxe, Ciolacu a spus că există și o redimensionare și o reașezare a impozitelor, astfel încât să fie o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că vor mări taxele, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Despre scheme de compensare pentru pensii și salarii, despre care a vorbit președintele Klauas Iohannis, Marcel Ciolacu a arătat că ”avem un pachet, Sprijin pentru România în implementare și căutăm să venim cu noi măsuri în perioada următoare”.

Liderul PSD a precizat că se analizează toate cifrele în interiorul Guvernului și ulterior va fi o decizie politică, pe care o va anunța împreună cu premierul.

”Este nevoie să venim cu anumite măsuri”, a spus el.

Despre majorarea inflației, președintele PSD a spus că ”este influențată în continuare de prețurile la energie, pentru că nu au reușit toate companiile să închidă compensările”.

”E posibil ca dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările pe energie, inflația să mai scadă”, a afirmat Marcel Ciolacu, precizând că urmează să facă față inflației din zona euro.

”Este record ( de inflație, nr) în toată Europa. Gândiți-vă dacă nu s-ar fi luat aceste măsujri unde s-ar fi ajuns”, a mai spus el.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea

”Sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le luăm și să le prezentăm până la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie modificat cu șanse luni înainte, pentru ca viitorul buget de stat să îl construim pe noile măsuri luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 iunie. Român la părarea că, cel puțin în privința prețurilor la energie. Ar fi trebuit să vină cu o reglementare, și ar fi avut efecte imediate”, a explicat Ciolacu, precizând că această compensare a creat un decalaj, până se vă efectele.

Marcel Ciolacu a mai spus că a avut o discuție prelungită pe această temă cu premierul, în această dimineață.

”Trebuie făcută o analiză foarte clară, până la 1 iunie”, a precizat el.

Despre introducerea de noi taxe și impozite, Ciolacu a afirmat că ”s-a îmbunătățit colectarea” iar noul șef al ANAF a dat o perspectivă bună în acest sens.

”Există și o redimensionare și o reașezare a impozitelor, astfel încât să fie o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele”, a spus Ciolacu,

Liderul PSD a mai spus că susține în continuare impozitul progresiv,  adăugând că se vor face deductibilitățile necesare.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

”În momentul în care introduci impozitul progresiv, vă dau un exemplu, numai în zona de sănătate, este asigurarea de sănătate, asigurările pe viață, să fie deductibile, astfel încât să nu fie impozitat acel venit. Mai mult, la asigurările de sănătate, de viață, avem o sumă care se duce la Pilonul III. Mai mult, avem și o economie datorită acestor asigurări, la Casa de Asigurări, la bugetul de stat, către serviciile private de sănătate”, a mai arătat Ciolacu, adăugând că ”ori întrăm într-o logică așa cum e în toată lumea, în toate statele dezvoltate, ori încercăm să ne mințim în continuare, cu această cotă unică care nu mai este unică de fapt”.

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a afirmat că dobânzile sunt în creștere și este o perioadă în toată lumea de mărire a acestora. El crede că ne vom îndrepta spre impozite mai mari, România fiind pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privința impozitelor raportate la PIB.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
taxe
impozite