Consilierul guvernatorului BNR: Ne vom îndrepta către impozite mai mari

Consilierul guvernatorului BNR: Ne vom îndrepta către impozite mai mari
scris 15 mai 2022

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a afirmat că dobânzile sunt în creștere și este o perioadă în toată lumea de mărire a acestora. El crede că ne vom îndrepta spre impozite mai mari, România fiind pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privința impozitelor raportate la PIB.

Adrian Vasilescu a declarat, la Digi24, că se produce o tranziție de la marea relaxare începută din 2012 și până la marea înăsprire.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

„Dobânzile sunt în creștere, este o perioadă în toată lumea de creștere a dobânzilor, de altfel se produce un transfer, o tranziție de la marea relaxare cu care s-au obișnuit marile Bănci Centrale prin 2012 și până înainte de criza asta, la marea înăsprire. Dobânzile cresc și Banca Națională a crescut dobânzile de trei ori în an”, a anunțat Adrian Vasilescu.

El a precizat că România se îndreaptă către impozite mai mari.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări

„Ne vom îndrepta inevitabil, este o părere personală, nu vorbesc în numele Băncii Naționale, către impozite mai mari pentru că la această oră suntem țara cu impozitele raportate la PIB pe ultimul loc din Uniunea Europeană. Adică, veniturile din buget raportate la PIB sunt pe ultimul loc din Uniunea Europeană. Avem venituri de 27% și dorință de cheltuieli de 40%. Nu se leagă. E greu să faci creșteri de impozit pentru că și așa populația este sleită de inflație, puterea de cumpărare a scăzut, dar România a întârziat cu această măsură. Ea trebuia luată mai demult. Depinde cum se va înțelege Guvernul cu populația, coaliția care ar trebui să voteze în Parlament o asemenea măsură cu populația”, a explicat Adrian Vasilescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
impozit
consolier