VIDEO Ciolacu, referitor la modificarea pragului la microîntreprinderi: Voi discuta în coaliție, direct cu președintele PNL

VIDEO Ciolacu, referitor la modificarea pragului la microîntreprinderi: Voi discuta în coaliție, direct cu președintele PNL
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 15:39

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că o decizie privind modificarea pragului de impozitare la microîntreprinderi va fi luată în cadrul unei discuții pe care urmează să o aibă cu celălalt lider al coaliției de guvernare, președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Profit.ro a anunțat ieri - Comisia Europeană va solicita, într-o scrisoare pe care o va transmite Guvernului privind jaloanele neîndeplinite din PNRR, că pragul pentru încadrarea la impozitarea pentru microîntreprinderi trebuie redus de la 500.000 de euro pe an în prezent la pragul de TVA, de 88.500 euro pe an.

Urmărește-ne și pe Google News

El a răspuns astfel întrebat câți bani riscă să piardă România în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Comisiei Europene pe tema cererii de plată nr. 3 din PNRR, una din solicitările CE fiind modificarea pragului cifrei de afaceri de încadrare la impozitul pe venitul microîntreprinderii, scrie Agerpres.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Premieră în România: Prima TV transmite meciul naționalei cu Cipru în sala de cinema, la Cineplexx Băneasa CITEȘTE ȘI Premieră în România: Prima TV transmite meciul naționalei cu Cipru în sala de cinema, la Cineplexx Băneasa

"Nu riscăm nimic, nu riscăm să pierdem niciun euro. Sunt două sume la Ministerul Transporturilor, e cea cu metroul de la Cluj, și încă o sumă, nu știu ce erate care nu au fost transmise din SEAP în JUE, ceva foarte tehnic, pe care le-am trimis, din nou, în discuție la nivel tehnic, dar amândouă sunt pe loan, sunt pe împrumut. Cu alte cuvinte, România nu pierde niciun leu, niciun euro din cererea de plată nr. 3, din granturi. Ei ne dau un delay de 6 luni de zile ca să închidem procedurile, altfel, dacă și cu parcă pot să facă multe. Eu vă spun un singur lucru, tot ce era la companiile de la Transporturi și-au dat demisia imediat, tot ce era AMEPIP și-au dat imediat demisia, unde am fi putut pierde bani. Sperăm ca și la Energie să se întâmple același lucru. Oricum, declanșez proceduri la toate, oricum aducem companii, oricum am cerut la Comisia Europeană chiar să-mi trimită un expert în selecția pe OUG 109", a declarat Marcel Ciolacu.

El a repetat că este exclus ca România să piardă vreun euro.

"Dacă am fi avut niște miniștri mai implicați, și care ar fi înțeles că nu mai merge cu șmecheria în 2024, acum nu am fi avut această problemă", a completat Ciolacu.

Referitor la modificarea pragului la microîntreprinderi, premierul a precizat că va avea o discuție în coaliția de guvernare pe acest subiect.

"Vom avea o discuție în coaliție, presupun că va fi una din rarele discuții pe care o să le am direct cu domnul președinte Nicolae Ciucă. Avem timp 6 luni. (...) Comisia Europeană a propus ceea ce este în toată Europa, este nivelul plătitorilor de TVA", a declarat Ciolacu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
imm
ciolacu