Magistrații de la Secția de contencios administrativ și fiscal din cadrul Tribunalului Prahova au dispus intrarea în procedura generală a falimentului a companiei SC ASESOFT INTERNATIONAL SA., într-un dosar înregistrat în anul 2014 și în care zeci de autorități publice, firme, bănci și companii de leasing apar în calitate de creditori. În paralel, într-un alt dosar, există interdicția privind inițierea procedurii de dizolvare sau lichidare față de S.C. Asesoft International S.A, măsura fiind dispusă ca urmare a solicitării DNA, care cercetează penal compania într-un dosar de corupție.
Judecătorii de la Secția de contencios administrativ a Tribunalului Prahova au decis intrarea în faliment a SC Asesoft International SA., într-un dosar înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova în luna august a anului 2014, scrie News.ro.
”Admite cererea administratorului judiciar. În temeiul art. 145 lit. A rap. la art.146 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență; Dispune intrarea în procedura generală a falimentului a debitorului SC ASESOFT INTERNATIONAL SA. În temeiul art.145 alin 2 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, Desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe CITR Filiala București SPRL , care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art.64 din lege,cu o retribuție de 1.500 lei În temeiul art.145 alin.2 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, dispune dizolvarea societății debitoare și ridicarea dreptului de administrare al debitorului” este soluția pronunțată de Tribunalul Prahova.
CITEȘTE ȘI Costul cu forța de muncă a crescut în RomâniaDecizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de șapte zile de la comunicare.
În acest dosar care se află pe rolul Tribunalului Prahova pe lista creditorilor figurează zeci de persoane juridice, companii și instituții publice, printre care ANAF, Direcția generală de administrare a Marilor Contribuabili, Banca de Export Import a României Eximbank SA, direcțiile de taxe și impozite locale din sectoarele 1 și 6, orașele Sinaia și Băicoi, comuna Ariceștii Rahtivani, toate din județul Prahova, Veolia Energie Prahova, furnizor de agent termic, precum și bănci, companii de leasinf, firme de software sau cu alte domenii de activitate.
Decizia privind intrarea în faliment a Asesoft International a fost luată în contextul în care în 25 ianuarie magistrații Tribunalului Prahova au prelungit din nou interdicția privind inițierea procedurii de dizolvare sau lichidare față de S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A., măsura fiind dispusă ca urmare a solicitării DNA, care a deschis un doar penal în care cele două firme sunt inculpate alături de fostul deputat Sebastian Ghiță și de alte persoane.
Inițial, interdicția privind lichidarea celor două firme a fost dispusă la sfârșitul lunii martie a anului trecut, ulterior măsura fiind prelungită la fiecare 60 de zile.