Regele Mihai a pierdut, vineri, la Curtea de Apel, procesul prin care contestă obligațiile fiscale către bugetul de stat, decizia putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, în termen de cinci zile.
"Respinge excepția inadmisibilității. Respinge cererea ca neîntemeiată. Dispune restituirea cauțiunii consemnate în cuantum de 18.277,88 lei, conform recipisei de consemnare CEC Bank nr. 4207015/1 din data de 31.03.2016. Cu recurs în cinci zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel București. Pronunțată public prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, azi, 24.06.2016", scrie în minuta Curții de Apel București conform News.ro.
Cererea Regelui Mihai I de anulare a actului administrativ din 4 mai a fost înregistrată în 8 iunie la Curtea de Apel București - Secția de contencios administrativ și fiscal.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Regele Mihai I a dat în judecată Agenția Națională de Administrare Fiscală - Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București și Administrația Sectorului 1 a Finanțelor Publice.
Biroul de presă al Regelui Mihai I anunța, în 17 mai, că datoriile Majestății Sale la bugetul de stat, peste 4,1 milioane de lei, cuprinse în lista datornicilor publicată de ANAF, au fost contestate, iar o procedură judiciară este în curs de desfășurare.
“Obligațiile fiscale restante către bugetul de stat ale Majestății Sale Regelui au fost contestate, iar în acest sens o procedură judiciară este în curs de desfășurare”, potrivit sursei citate.
Regele Mihai I apare pe lista datornicilor publicată de ANAF, cu o datorie totală de peste 4,1 milioane de lei. Potrivit listei publicate de ANAF, regele Mihai I are obligații fiscale principale la bugetul de stat de 1.999.187 de lei și penalități de 2.107.948 de lei, suma totală datorată statului ajungând la 4.107.135 de lei.
Fiscul a publicat în 16 mai lista cu datornici persoane fizice, care înregistrau restanțe de peste 1.500 lei la 31 martie. Pe listă figurează 187.230 debitori, care au de plată 3,4 miliarde lei, inclusiv din activități independente sau profesii libere. Din totalul acestora, Fiscul poate recupera la acest moment circa 2,3 miliarde lei.