Rata șomajului a scăzut

Rata șomajului a scăzut
scris 31 mai 2021

Rata șomajului în formă ajustată sezonier a fost de 5,7%, în luna aprilie 2021, în scădere cu 0,1 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna precedentă (5,8%), potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică.

Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna aprilie a anului 2021 a fost de 474.000 persoane, în scădere față de luna precedentă (485.000 persoane), scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități
Urmărește-ne și pe Google News

Pe sexe, rata șomajului la bărbați a depășit-o cu 0,6 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 6,0% în cazul persoanelor de sex masculin și 5,4% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata șomajului a fost estimată la 4,6% pentru luna aprilie 2021 (4,9% în cazul bărbaților și 4,2% în cel al femeilor). Numărul șomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 75,4% din numărul total al șomerilor estimat pentru luna aprilie 2021.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

INS menționează că începând cu anul 2021 metodologia Anchetei forței de muncă în gospodării (sursa primară a datelor din comunicat) a fost revizuită pentru a răspunde cerințelor noilor regulamente europene intrate în vigoare începând cu 1 ianuarie 2021. Aceste modificări generează un impact sesizabil asupra estimațiilor - în special asupra numărului populației ocupate (și implicit asupra numărului populației active - care este numitorul indicatorului "rata șomajului"). Din acest motiv datele provizorii publicate pentru lunile ianuarie - aprilie 2021 nu sunt comparabile cu cele publicate pentru perioadele anterioare.

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj
ins