Om de afaceri, trimis în judecată de DNA pentru că i-ar fi dat unui angajat ANAF peste trei milioane de lei ca să intervină pe lângă colegii săi, pentru a câștiga o licitație

Om de afaceri, trimis în judecată de DNA pentru că i-ar fi dat unui angajat ANAF peste trei milioane de lei ca să intervină pe lângă colegii săi, pentru a câștiga o licitație
scris 27 sep 2019

Un om de afaceri a fost trimis în judecată de DNA pentru că i-ar fi dat unui angajat ANAF peste trei milioane de lei ca să intervină pe lângă colegii săi pentru ca firma sa să câștige o licitație.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de un om de afaceri pentru cumpărare de influență și evaziune fiscală săvârșită în formă continuată, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
DECIZIE ISTORICĂ-PARADOX. Hulita „taxă pe lăcomie” a majorat lichiditatea la BVB pe ultima sută de metri anul trecut și a ridicat bursa românească în rândul piețelor emergente. Bani suplimentari ar urma să ajungă în România CITEȘTE ȘI DECIZIE ISTORICĂ-PARADOX. Hulita „taxă pe lăcomie” a majorat lichiditatea la BVB pe ultima sută de metri anul trecut și a ridicat bursa românească în rândul piețelor emergente. Bani suplimentari ar urma să ajungă în România

Anchetatorii au precizat că, în perioada ianuarie - februarie 2012, omul de afaceri ar fi remis unui funcționar public cu funcție de conducere din cadrul ANAF suma de 3.020.588 lei, reprezentând prețul influenței pe care acesta din urmă ar fi exercitat-o asupra colegilor săi cu atribuții în procedura de achiziție, în vederea adjudecării, de către o societate a omului de afaceri, a unei licitații având ca obiect achiziționarea de către instituția publică a unor produse software.

"Banii respectivi (reprezentând 20% din valoarea contractului) ar fi fost remiși funcționarului indirect, prin transfer bancar, în contul unei societăți indicată și controlată de acesta din urmă, în baza unor contracte fictive de prestări servicii”, se arată în comunicat.

Sursa citată menționează că, pentru a achita comisionul respectiv, omul de afaceri ar fi asigurat înregistrarea în documentele de evidență contabilă a unor cheltuieli nereale în sumă totală 4.993.501 lei (echivalentul a 1.148.838,26 euro), modalitate prin care societatea sa s-ar fi sustras de la plata taxelor către bugetul de stat în valoare totală de 1.997.400 lei (echivalentul a 459.535 euro), reprezentând impozit pe profit și TVA dedusă nelegal.

Conform unor surse judiciare, omul de afaceri respectiv este Gabriel Marin.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
anaf