Liderii UE vor cere armonizarea legislației privind insolvențele și impozitul pe profit

Liderii UE vor cere armonizarea legislației privind insolvențele și impozitul pe profit
scris 10 apr 2024

Liderii statelor membre UE vor lansa săptămâna următoare un apel pentru armonizarea legislației privind insolvențele și impozitul pe profit din blocul comunitar, în ideea de a atrage mai mult capital privat pentru tranziția UE la energiile regenerabile și la o economie mai digitală, se arată într-un proiect de document consultat de Reuters.

Într-o variantă de lucru a concluziilor ce urmează să fie adoptate de liderii UE la summitul din 17-18 aprilie, consultată de Reuters, se mai arată că liderii vor cere dezvoltarea pieței europene de securitizare precum și o mai bună supervizare a actorilor transfrontalieri de pe piața financiară, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Nou jucător - Contractor al Administrației și Armatei SUA intră în România CITEȘTE ȘI Nou jucător - Contractor al Administrației și Armatei SUA intră în România
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

De asemenea, liderii UE vor face un apel pentru îmbunătățirea rapidă a modalităților prin care se poate investi în acțiuni ale companiilor din UE și pentru crearea unor produse transfrontaliere simple de economii pentru investitorii de retail.

Comisia Europeană estimează că, până în 2030, UE va avea nevoie, în fiecare an, de fonduri private în valoare de 650 de miliarde de euro, dacă vrea să facă tranziția dinspre combustibili fosili spre sursele de energie regenerabilă, precum și pentru crearea unei economii mai digitale. Fără măsurile menționate în concluziile ce urmează a fi adoptate la summitul de săptămâna următoare, va fi greu pentru țările europene să atragă sume de acest ordin, pentru că investitorii consideră că piața de capital din SUA este mai bine organizată, mai puțin complicată și mai lichidă decât cea din Europa.

Obiectivul măsurilor UE este crearea Uniunii piețelor de capital din Europa, o idee care se vehiculează de 10 ani dar care până acum a făcut progrese modeste din cauza intereselor divergente și a tradițiilor juridice diferite care fac dificilă armonizarea legilor în cele 27 de state membre.

viewscnt
Afla mai multe despre
impozitul pe profit
ue
insolvente