Guvern: Angajatorii care nu au înregistrat în Revisal contractele de telemuncă nu vor primi sprijinul de 500 euro pentru angajați

Guvern: Angajatorii care nu au înregistrat în Revisal contractele de telemuncă nu vor primi sprijinul de 500 euro pentru angajați
scris 13 oct 2020

Guvernul a pregătit modificarea legii astfel încât suma de 2.500 lei pentru fiecare salariat, care a lucrat în telemuncă în perioada stării de urgență, să fie acordată numai pentru acei angajatori care și-au îndeplinit obligațiile legale de modificare a raportului de muncă al salariatului și transmiterea datelor în Registrul electronic de evidență a salariaților REVISAL.

De ce este important: Guvernul a decis, la finele lunii iulie, să acorde un sprijin în valoare de 2.500 lei fiecărui angajat care a lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgență, în scopul achiziționării de pachete de bunuri și servicii tehnologice necesare desfășurării activității în regim de telemuncă.

Urmărește-ne și pe Google News
DECIZIE Schimbare de reguli la SRL: reguli proprii la transfer de părți sociale, mai puține documente la înregistrare CITEȘTE ȘI DECIZIE Schimbare de reguli la SRL: reguli proprii la transfer de părți sociale, mai puține documente la înregistrare

Suma prevăzută se acordă o singură dată angajatorilor pentru fiecare telesalariat, în ordinea depunerii solicitărilor, până la 31 decembrie 2020 pentru angajații care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgență cel puțin 15 zile lucrătoare.

Conform procedurilor adoptate, în termen de 30 de zile de la acordarea sumei, angajatorul are obligația de a transmite ANOFM documente justificative referitoare la achiziția bunurilor sau serviciilor. În cazul nerespectării obligației de transmitere a documentelor justificative, angajatorul restituie integral suma acordată, tot în termen de 30 de zile de la primirea sumei.

Fostul procuror Dinu Nica a cerut Google daune morale de 150.000 lei pentru că a refuzat să scoată de pe internet informațiile privind condamnarea sa pentru șpagă CITEȘTE ȘI Fostul procuror Dinu Nica a cerut Google daune morale de 150.000 lei pentru că a refuzat să scoată de pe internet informațiile privind condamnarea sa pentru șpagă

Acum, Guvernul a redactat o ordonanță de urgență care prevede ca ajutorul guvernamental să nu fie acordat angajatorilor care nu au modificat și înregistrat la timp contractele de muncă pentru regimul de telemuncă.

Suma prevăzută (...) nu se acordă angajatorilor care au transmis în registrul general de evidență a salariaților după expirarea termenului legal de înregistrare a modificării, raportat la perioada stării de urgență, datele privind elementele raportului de muncă, prin care s-a stabilit desfășurarea activității în regim de telemuncă”, prevede proiectul de ordonanță.

DECIZIE Legea ”adaosului comercial” dispare în întregime. La fel și amenzile aferente CITEȘTE ȘI DECIZIE Legea ”adaosului comercial” dispare în întregime. La fel și amenzile aferente

Între timp, însă, după cum a relatat Profit.ro, în Parlament este în curs de adoptare decizia prin care sprijinul de 500 de euro să fie acordat și în cazul stării de alertă.

Prin urmare, având în vedere că suma este acordată o singură dată pentru un angajat, în cazul în care contractul de telemuncă a fost înregistrat în starea de alertă, angajatorii vor mai avea o șansă la acordarea sprijinului guvernamental.

viewscnt
Afla mai multe despre
telemunca
sprijin
500 euro
angajat
angajator
salariat
revisal
guvern
contract
nunca
ordonanta