FOTO Redacția RISE Project vizitată de inspectorii Antifraudă înainte să publice un document despre legăturile lui Dragnea cu Tel Drum. Reacția lui Dragnea UPDATE Răspunsul Fiscului UPDATE 2 Documentul este prezentat

FOTO Redacția RISE Project vizitată de inspectorii Antifraudă înainte să publice un document despre legăturile lui Dragnea cu Tel Drum. Reacția lui Dragnea UPDATE Răspunsul Fiscului UPDATE 2 Documentul este prezentat
scris 6 iul 2017

Redacția RISE Project a fost vizitată joi "inopinat" de inspectorii Antifraudă ai ANAF, în contextul în care jurnaliștii anunțaseră anterior că în cursul acestei zile vor difuza articolul "Serviciul lor secret", care ar include informații despre legături directe între președintele PSD, Liviu Dragnea, și firma de construcții de drumuri Tel Drum SA.

"Tocmai am fost vizitați la redacție de inspecția Antifraudă de la ANAF, control inopinat. Florin Tunaru, vicepreședinte ANAF, a fost trezorierul PSD Teleorman și asociat în Fundația pentru Politici Social Democrate cu Liviu Dragnea. Publicăm curând articolul <<Serviciul lor secret>> #badtiming”, a postat pe Facebook redacția RISE Project.

Urmărește-ne și pe Google News

Inspectorii au dorit să discute cu contabilul, însă, întrucât nu l-au găsit pe acesta în redacția RISE Project, au lăsat o invitație pentru reprezentanții societății să se prezinte ulterior la Fisc.

FOTO Mesaj surprinzător afișat de Blue Air: #REZIST CORUPȚIEI DIN ROMÂNIA CITEȘTE ȘI FOTO Mesaj surprinzător afișat de Blue Air: #REZIST CORUPȚIEI DIN ROMÂNIA

Jurnaliștii RISE au informat anterior pe Facebook că au obținut un document al unui serviciu secret din România "despre banii lui Dragnea", document care ar evidenția legăturile acestuia cu firma Tel Drum.

RISE Project a publicat în trecut mai multe investigații despre Liviu Dragnea, apropiați ai acestuia și firma Tel Drum.

"L-am contactat pe Liviu Dragnea înainte de a publica fiecare dintre cele opt investigații despre el și prietenii lui de la Tel Drum. N-a răspuns. L-am căutat în Parlament și la Partid să-l întrebăm despre contractele cu statul, afacerile cu Costel Comana, fondurile de vânătoare, ferma de porci a fiului său. Tot nimic. Acum câteva ore ne-a scris pentru prima dată. Ne-a transmis, pe WhatsApp, că urmează să ne dea în judecată pentru textul publicat astăzi”, au scris în urmă cu cîteva zile cei de la RISE Project pe Facebook.

FOTO Redacția RISE Project vizitată de inspectorii Antifraudă înainte să publice un document despre legăturile lui Dragnea cu Tel Drum. Reacția lui Dragnea UPDATE Răspunsul Fiscului UPDATE 2 Documentul este prezentat

UPDATE ora 18.31 Liderul PSD, Liviu Dragnea, a transmis o declarație după publicarea acestei știri:

"Am aflat din presă că inspectori ai ANAF au descins în redacția Rise Project. Întrucât, de ceva vreme, Rise Project publică subiecte legate de persoana mea, vreau să fac următoarele declarații:

1. Nu am nicio implicare în prezența unor inspectori ANAF în redacția Rise Project.

2. Sunt indignat de ceea ce se întâmplă.

3. Am sentimentul că se încearcă compromiterea mea.

4. Faptul că o instituție de presă scrie despre un om politic nu trebuie să aibă nicio legătură cu implicarea instituțiilor statului în viața acelei instituții de presă.

5. Acest tip de comportament a existat în timpul unui regim prezidențial de tristă amintire, când instituții de presă ostile acestuia erau ținta instituțiilor de forță.

6. Cer ca ministrul de Finanțe și șeful ANAF să dea explicații imediat privind prezența inspectorilor ANAF în redacția Rise Project.

7. Vreau ca aceste explicații să fie publice".

UPDATE ora 19.46 Fiscul a transmis la scurt timp următorul mesaj:

"În urmă informațiilor apărute în presă referitoare la controalele efectuate astăzi de către inspectorii antifraudă la sediul Rise Project, președintele ANAF, domnul Bogdan Stan, face următoarele precizări: Din primele informații puse la dispoziție de conducerea DGAF, rezultă că inspecția desfășurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către DGAF. Această analiză de risc a fost făcută ca urmare a unei sesizări depuse la sediul DGAF București. Precizăm că în fiecare zi DGAF desfășoară sute de controale, bazate pe analize interne minuțioase, care nu au legătură cu conținutul editorial al unor publicații".

Tel Drum este o companie de construcții, despre care presa a scris în mai multe rânduri că ar avea legătură cu Liviu Dragnea.

UPDATE ora 22.27 Rise Project a publicat un raport al Direcției Generale de Protecție Internă, intitulat "Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al județului Teleorman", care descrie o "rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene și guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept "deținătorul majoritar al acțiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”, arată news.ro.

Rise Project scrie că raportul, aflat în prezent în arhiva DGPI, vorbește despre afacerile cu bani publici ale grupării, despre zeci de licitații, controlul real al firmei Tel Drum, lucrări fictive, donații suspecte la partid, cercuri relaționale și de influență.

În acest raport, DGPI arată că, inițial, Tel Drum a fost preluată fraudulos de Liviu Dragnea de la stat. Apoi, timp de peste un deceniu, acesta și-a atribuit majoritatea contractelor publice de asfaltare și deszăpezire prin intermediul unor licitații trucate, iar unele dintre lucrări ar fi fost fictive. Documentul îl identifică încă din primele rânduri pe Dragnea ca fiind "deținătorul majoritar al acțiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”. "Acțiunile la purtător” sunt certificate anonime. Oricine deține această hârtie, care specifică un anumit procent din acțiuni, are drept de proprietate asupra unei firme. La vedere, însă, de corporația Tel Drum se ocupă prietenii lui Dragnea din tinerețe, care apar în acte, mai scrie Rise Project.

Raportul prezintă și "organigrama” grupării, fiind trecuți în revistă oamenii de bază ai liderului PSD: omul de afaceri Marian Fișcuci, fostul deputat Adrian Simionescu, cumnatul lui Dragnea, Florinel Marinaș, fostul președinte al Companiei Naționale de Drumuri Cristian Duică, directorul general al Tel Drum Petre Pitiș, funcționari de la Fisc și jurnaliști locali.

"În cursul anului 2006, datorită lipsei fondurilor la capitolul drumuri județene, Liviu Nicolae Dragnea propune și obține aprobarea consilierilor județeni pentru contractarea unui credit pe 20 de ani în valoare de 400 milioane de euro pentru refacerea drumurilor județene (…) câștigătorul fiind tot SC Tel Drum SA, care și-a asigurat lucrări pe o perioadă de 3 ani", se arată în nota DGPI, potrivit Rise Project.

În acest context, jurnaliștii Rise amintesc că la începutul lunii iunie PSD a modificat legea astfel încât Direcția Generală de Protecție Internă să fie exclusiv sub autoritatea ministrului de Interne, Carmen Dan, consiliera lui Liviu Dragnea la Consiliul Județean Teleorman.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
fisc
rise project
inspectori
control