Fiscul explică proprietarilor de mașini ce anume trebuie să facă pentru a-și primi înapoi taxa auto

Fiscul explică proprietarilor de mașini ce anume trebuie să facă pentru a-și primi înapoi taxa auto
scris 10 aug 2017

Guvernul a stabilit, săptămâna trecută, prin ordonanță de urgență, un calendar de rambursare pe cale administrativă a taxelor plătite de șoferi, care vor trebui restituite cel târziu până în martie 2019. Fiscul explică acum ce anume trebuie să facă proprietarii de mașini pentru a-și primi banii înapoi.

Procedură restituire taxe auto

10 semne că agenția de turism pe care ați ales-o nu este de încredere (P) CITEȘTE ȘI 10 semne că agenția de turism pe care ați ales-o nu este de încredere (P)
Urmărește-ne și pe Google News
  • Contribuabilii (persoane fizice și juridice) care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule și care nu au beneficiat de restituire pot solicita restituirea acestora, precum și a dobânzilor aferente, prin cerere adresată ANAF. Modelul de cerere va fi aprobat în 15 zile.
  • Cererile de restituire trebuie depuse, sub sancțiunea decăderii, până la 31 august 2018.
  • La cererea de restituire trebuie anexate, în original sau în copie, documentul doveditor al plății taxei, precum și copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare.
Guvernul intervine prin ordonanță și restituie șoferilor taxa auto. Când le vor fi dați banii înapoi CITEȘTE ȘI Guvernul intervine prin ordonanță și restituie șoferilor taxa auto. Când le vor fi dați banii înapoi
  • Banii sunt restituiți pe baza deciziilor emise de organul fiscal, astfel:
    • Pentru taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018.
    • Pentru timbrul de mediu pentru autovehicule, în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.
  • În situația în care taxele au fost achitate de societățile de leasing, solicitarea privind restituirea trebuie depusă de către proprietarii care au achiziționat autovehiculele în sistem de leasing financiar.
  • Sumele rămase de restituit reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, pentru care au fost emise deja decizii de soluționare, se restituie, din oficiu, în termen de 120 de zile de la data intrării în vigoare a normelor metodologice.
viewscnt
Afla mai multe despre
taxa auto
taxa de timbru
anaf
fisc
guvern
restituire