EXCLUSIV Prime cât 3 salarii introduse la ANAF pentru "performanțe excepționale" din controale și executări. Amânare la reorganizarea Antifraudă

EXCLUSIV Prime cât 3 salarii introduse la ANAF pentru "performanțe excepționale" din controale și executări. Amânare la reorganizarea Antifraudă
scris astăzi, 18:09

Angajații ANAF vor încasa prime echivalente cu cel mult trei salarii de bază (calculate în funcție de salariul funcționarului căruia i se acordă prima), potrivit informațiilor obținute de către Profit.ro. Această prevedere a fost "lipită" de o ordonanță adoptată acum de Guvern. Angajații ANAF de la inspecție fiscală, Antifraudă sau Executare silită vor fi eligibili pentru prime atunci când constatările stabilite și încasate depășesc 10 milioane de euro. Modificarea nu este încă publică.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

De asemenea, potrivit informațiilor Profit.ro, operaționalizarea structurilor județene la Antifraudă are un nou termen limită, 1 martie 2025, față de 1 ianuarie 2025 anterior.

Urmărește-ne și pe Google News

Important: Introducerea primelor la ANAF pare să vizeze în principal angajații care aduc suplimentar sume importante la buget (acestea trebuie să fie definitive în urma contestațiilor), însă lasă o libertate semnificativă președintelui ANAF să decidă cine beneficiază de aceste premii.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Legea prin care PFA-urile puteau deveni societăți comerciale este neconstituțională, a decis Curtea Constituțională CITEȘTE ȘI Legea prin care PFA-urile puteau deveni societăți comerciale este neconstituțională, a decis Curtea Constituțională

Astfel, președintele ANAF poate stabili, prin ordin, pentru performanțe excepționale, acordarea o singură dată de stimulente financiare pentru personalul ANAF atunci când din activitatea de inspecție fiscală sau după caz, de control antifraudă, sau din activitatea de executare silită, constatările stabilite și încasate depășesc 10 milioane de euro.

Valoarea stimulentelor financiare acordate nu poate depăși de trei ori cuantumul salariului de bază al funcționarului public căruia i se acordă aceste sume.

Amnistia fiscală - ANAF a aprobat ștergeri de datorii doar pentru circa 19.000 persoane și firme din peste 100.000 de cereri procesate. Cât a încasat din datoriile vechi CITEȘTE ȘI Amnistia fiscală - ANAF a aprobat ștergeri de datorii doar pentru circa 19.000 persoane și firme din peste 100.000 de cereri procesate. Cât a încasat din datoriile vechi

Plata stimulentelor financiare se realizează dintr-un fond constituit la nivelul ANAF prin reținerea, ca venituri proprii, din sumele stabilite și încasate (prin acte administrativ-fiscale sau procese-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, rămase definitive în sistemul căilor de atac) a unor sume echivalente cu de trei ori cuantumul salariilor de bază ale funcționarilor publici care vor primi stimulentele.

Referitor la structurile Antifraudă

În cadrul direcțiilor regionale Antifraudă vor funcționa structuri teritoriale județene cu sediul în județele din aria de activitate a acestora, astfel cum sunt stabilite prin hotărârea Guvernului de organizare și funcționare a ANAF.

Operaționalizarea structurilor antifraudă teritoriale județene va avea loc începând cu data de 1 martie 2025.

Termenul prevăzut înainte de această modificare era 1 ianuarie 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
prime
antifraudă