Noul șef al ANAF, Mihaela Triculescu, explică pentru Profit.ro motivul pentru care nu a trecut de proba orală la examenul pentru ocuparea unui post de inspector la Antifraudă, arătând că, de fiecare dată, la proba scrisă a fost printre primele poziții, ocupând chiar prima și a doua poziție, dar la proba orală i-a fost transmis că nu se încadra în «profilul» cerut de Direcția Antifraudă.
"În perioada 2014-2016, am susținut mai multe sesiuni de recrutare pentru funcția de inspector Antifraudă. De fiecare dată, la proba scrisă am fost printre primele poziții, ocupând chiar prima și a doua poziție, dar totodată la proba orală mi s-a transmis că nu mă încadram în «profilul» cerut de Direcția Antifraudă", a spus noul șef al ANAF.
Profit.ro a arătat că, în 2015, Mihaela Triculescu a participat la proba orală pentru ocuparea unui post de inspector la Antifraudă, dar a fost respinsă.
În ultimii trei ani, Triculescu a fost practician în insolvență, asigurând managementul procedurii de insolvență pentru mai multe companii.
Noul președinte ANAF este licențiat în economie și absolvent al studiilor de master disciplina ”Analiză diagnostic și evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice.
Mișa conducea ANAF din luna martie, după ce anterior, pentru 9 luni, ministru al Finanțelor.
El a condus și Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF.
Mișa ar urma acum să revină pe postul de șef al acestei direcții, fiind deja și membru în Consiliul de Administrație al Eximbank.
Revocarea este argumentată de ministrul Finanțelor, Eugen Teodororovici, prin faptul că 2019 este un an cu foarte multe provocări, iar Fiscul trebuie să își schimbe radical mentalitatea, printr-un tratament corect față de contribuabili, dar și să eficientizeze colectarea în special a TVA.
Neînțelegerile dintre cei doi sunt cunoscute, după ce Teodorovici l-a înlocuit la începutul anului pe Mișa în funcția de ministru al Finanțelor. Recent, Teodorovici l-a acuzat că ar tergiversa recuperarea unui imobil și a unor sume de bani în cazul casei din Sibiu pierdută în instanță, în 2015, de către familia președintelui Klaus Iohannis.
În toamnă, Profit.ro a anunțat în exclusivitate că Teodorovici i-a cerut lui Ionuț Mișa să-și asume ferm venituri suplimentare și l-a atenționat: depășirea planului de colectare nu e meritul ANAF! Acum, pe fondul unei colectări mai slabe, acuzațiile sunt îndreptate către ANAF.
CITEȘTE ȘI FOTO+DOCUMENT Masina a lui Ceausescu vanduta de ANAF la licitatie. Fiscul vrea 30.000 de euro pe un ARO din anii '70În luna aprilie a anului trecut, Teodorovici l-a atenționat pe Mișa că va trebui să respecte țintele privind încasările, care au stat la baza bugetului pe 2018, ținte stabilite chiar de Mișa în 2017, când acesta a îndeplinit funcția de ministru al Finanțelor.
În luna iulie a anului trecut, Teodorovici a repetat avertismentul și a spus că Mișa trebuie să lucreze ”foarte, dar foarte mult” pentru a se ridica la nivelul său de exigență și nu acceptă nicio deviere de la planul de încasări stabilit chiar de Mișa în 2017.
CITEȘTE ȘI Ministrul Teodorovici vrea amendarea presei în urma știrilor despre declarația senatorului Cîțu, care acuză Guvernul de ”măsluirea” datelor execuției bugetare