Dragoș Petrescu, HORA: Propunem ca bacșișul să fie evidențiat separat pe bonul fiscal, dar fără să se supună cotei de TVA

Dragoș Petrescu, HORA: Propunem ca bacșișul să fie evidențiat separat pe bonul fiscal, dar fără să se supună cotei de TVA
scris 11 feb 2019

Asociația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) propune modificarea legislației privind veniturile obținute sub formă de bacșiș, solicitând ca acestea să fie evidențiate separat în bonul fiscal, însă fără a se supune cotei de TVA, a declarat, luni, Dragoș Petrescu, președintele HORA, într-o conferință de presă.

"Bacșișul nu ar trebui să se supună cotei de TVA, pentru că nu este asimilat unei livrări de bunuri sau unei prestări de servicii și, ca urmare, bacșișurile oferite de clienți se distribuie angajaților de către conducerea operatorului economic", a afirmat Petrescu.

Urmărește-ne și pe Google News
SONDAJ Aproape o treime dintre români și-ar schimba locul de muncă pentru a-și rezolva problemele financiare. Doar 15% ar lua credit bancar CITEȘTE ȘI SONDAJ Aproape o treime dintre români și-ar schimba locul de muncă pentru a-și rezolva problemele financiare. Doar 15% ar lua credit bancar
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Potrivit acestuia, veniturile din bacșiș ar trebui considerate venituri din alte surse și impozitate la sursă prin aplicarea cotei de 10%, scrie Agerpres.

"Operatorul economic va evidenția în contabilitate operațiunile de încasare a sumelor din bacșiș și distribuirea acestora către angajați. Ospătarul este obligat să declare bacșișul la sfârșitul anului ca venit, urmând a fi impozitat cu 10%. Va fi declarat numai de o parte și nu intră în responsabilitatea operatorilor", mai spune propunerea HORA.

viewscnt
Afla mai multe despre
bacsis
dragos petrescu