ANAF a publicat o broșură privind procedura de aplicare și contravențiile care intră sub incidența Legii prevenirii. Legea prevede că, pentru anumite contravenții, agentul Fiscului să aplice doar un avertisment, la care va anexa un plan de remediere.
Avertismentul însoțit de planul de prevenire va fi aplicat o singură dată la 3 ani pentru o anumită contravenție, iar în cel mult 10 zile de la expirarea termenului acordat pentru remediere, inspectorii revin și reiau controlul.
Dacă planul de remediere nu a fost respectat, este aplicată sancțiunea care corespunde contravenției.
CITEȘTE ȘI Premieră: Airbnb a semnat un acord cu Fiscul din Danemarca prin care va raporta automat veniturile proprietarilor de locuințeDurata termenului de remediere este stabilit de inspectorii aflați în control, dar nu poate depăși 90 de zile și nu poate fi modificată.
Broșura publicată de ANAF poate fi văzută aici
Lista de contravenții care intră sub incidența Legii prevenirii, avizată și intrată în vigoare la începutul acestui an, include și foarte multe nereguli care intră sub incidența inspectorilor ANAF.
Profit.ro a cerut Fiscului o listă cu situațiile în care inspectorii nu vor mai acorda imediat amenzi, la prima neregulă, ci vor acorda o perioadă pentru ca problemele să fie rezolvate.
Lista neregulilor în cazul cărora ANAF va aplică Legea prevenirii este disponibilă aici