Carmen Adamescu a fost reținută, miercuri, în dosarul de delapidare și evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la 43 de milioane de lei. Dosarul a fost constituit după un denunț al fiului său vitreg, Alexander Adamescu.
Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru News.ro, că ofițerii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au dispus reținerea lui Carmen Adamescu în dosarul de delapidare și evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la 43 de milioane de lei.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Aceasta va fi audiată și de către procurori care vor stabili măsurile ulterioare care vor fi dispuse. De asemenea, vor fi audiați trei martori.
Sursele citate au precizat că dosarul a fost constituit după un denunț depus de către fiul vitreg al lui Carmen Adamescu, Alexander Adamescu.
Reprezentanții Poliției Române au precizat că faptele din dosar au fost săvârșite în perioada 2004 - 2017.
”Colegii mei continuă cercetările pentru a stabili dacă bugetului de stat i-a fost adus vreun prejudiciu”, a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Inpectoratului General al Poliției Române.
Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au făcut, miercuri dimineață, șapte percheziții domiciliare în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și evaziune fiscală.
”Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în virtutea funcțiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate «închirierea și subînchirierea bunurilor proprii», ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăți comerciale controlate direct sau prin intermediari”, a anunțat Poliția Română.
În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate.
Plățile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei. De asemenea, persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de „avans spre decontare”, dar nereturnați.