Calendarul fiscal al lunii aprilie - liniște din punct de vedere fiscal, firmele au obligații recurente

Calendarul fiscal al lunii aprilie - liniște din punct de vedere fiscal, firmele au obligații recurente
scris 2 apr 2018

Luna trecutǎ spuneam cǎ martie nu face cinste primǎverii, însǎ aprilie pare sǎ își intre în drepturi și sǎ anunțe vreme frumoasǎ și liniște, din punct de vedere fiscal, întrucât contribuabilii au obligații de platǎ și declarare recurente.

Astfel, 6 aprilie reprezintǎ termenul de depunere a declarației de mențiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care utilizeazǎ trimestrul calendaristic ca perioadǎ fiscalǎ și care efectueazǎ o achiziție intracomunitarǎ taxabilǎ în România (formularul 092).

Urmărește-ne și pe Google News

Pânǎ pe 16 aprilie, întrucât ziua de 15 este nelucrǎtoare, vor trebui depuse declarațiile Intrastat.

"Companiile înregistrate ca plǎtitoare de impozit pe profit ar trebui sǎ definitiveze calculul impozitului pe profit aferent primului trimestru pânǎ pe 25 aprilie 2018 și sǎ plǎteascǎ pânǎ la aceastǎ datǎ impozitul pe profit stabilit, dacǎ este cazul. De asemenea, tot pânǎ la aceastǎ datǎ, și societǎțile înregistrate ca plǎtitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor ar trebui sǎ finalizeze și sǎ plǎteascǎ impozitul calculat", precizează Mihaela Iacob, Tax Manager Accace Romania.

Calendarul fiscal al lunii aprilie - liniște din punct de vedere fiscal, firmele au obligații recurente
Date introduse discret de Finanțe dezvăluie cum vor fi compensate facilitățile decise ieri de Guvern: Fiscul va merge la firmele de la care crede că are ce lua și va fi mai agresiv la executări CITEȘTE ȘI Date introduse discret de Finanțe dezvăluie cum vor fi compensate facilitățile decise ieri de Guvern: Fiscul va merge la firmele de la care crede că are ce lua și va fi mai agresiv la executări

Data de 25 aprilie este termenul maxim de depunere și al urmǎtoarelor declarații, precum și de platǎ a contribuțiilor/taxelor aferente, astfel:

  • Decontul de TVA (declarația 300)
  • Decont special de TVA (declarația 301) – aceastǎ declarație se depune de cǎtre societǎțile care sunt înregistrate special pentru tranzacții UE și au desfǎșurat tranzacții în luna anterioarǎ.
  • Declarația 307 – aceastǎ declarație se depune de cǎtre societǎțile care înregistreazǎ sume rezultate din ajustarea/corecția ajustǎrilor/regularizǎrii TVA în anumite situații.
  • Declarația 311 – aceastǎ declarație se depune de cǎtre societǎțile al cǎror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat.
  • Declarația 390/VIES – aceastǎ declarație informativǎ se depune de cǎtre societǎțile care au desfǎșurat tranzacții intracomunitare în luna precedentǎ.
  • Declarația 100 privind obligațiile de platǎ la bugetul de stat – aceastǎ declarație cuprinde taxele și impozitele datorate de o societate, precum:
    • impozitul pe veniturile obținute din România de nerezidenți;
    • impozitul obținut și reținut persoanelor fizice din venituri cum ar fi dobânzi, premii, jocuri de noroc, transferul proprietǎților imobiliare;
    • accize.
  • Declarația 112 privind obligațiile de platǎ a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominalǎ a persoanelor asigurate – aceastǎ declarație se depune de cǎtre angajatori și entitǎțile asimilate acestora.
ULTIMA ORĂ Fiscul va emite în acest an decizii finale de impunere pentru toate restanțele din ultimii 5 ani. Statul vrea sute de milioane de lei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fiscul va emite în acest an decizii finale de impunere pentru toate restanțele din ultimii 5 ani. Statul vrea sute de milioane de lei

Declarația informativǎ privind livrǎrile/prestǎrile și achizițiile efectuate pe teritoriul național (formularul 394) va avea termen de depunere pe 30 aprilie.

Calendarul fiscal al lunii aprilie - liniște din punct de vedere fiscal, firmele au obligații recurente

viewscnt
Afla mai multe despre
calendar fiscal
accace
declaratii fiscale
anaf