Guvernul vrea ca ANAF să colecteze până la finalul anului cu 5 miliarde de lei peste planul stabilit inițial, au transmis surse guvernamentale pentru Profit.ro. Asta ar însemna 193,3 miliarde lei față de 188,3 miliarde lei, cât este acum planul ANAF pentru perioada august-decembrie. De asemenea, Guvernul vizează un impact de 5 miliarde de lei din reducerea cheltuielilor cu bunuri și servicii. Măsurile ar trebui să ajute Guvernul să limiteze pe final de an creșterea deficitului bugetar, care, potrivit datelor Profit.ro a trecut de 4% pentru primele șapte luni.
Salariul mediu net a continuată să crească în iulie, dar dinamica anuală este în încetinire pentru a doua lună la rând.
Câștigul salarial mediu net în luna iunie s-a ridicat la 5.176 lei, în creștere cu 58 lei (+1,1%) față de luna mai 2024, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).
ANAF vrea să cumpere până la 2.032 bilete de avion, în principal pentru rute externe, dar și pentru rute interne. Valoarea maximă a contractului scos la licitație de către ANAF este de până la 3,84 milioane lei (cu TVA). Contractul se întinde pe patru ani.
România va ieși de încă două ori pe piața externă pentru împrumuturi, la final de august/început de septembrie și în noiembrie, anunță, într-un interviu pentru Profit.ro, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.
Deficitul bugetar a crescut în luna iulie la 4,01% din PIB, de la 3,6% din PIB (63,66 miliarde lei) la finalul lunii iunie, anunță ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, într-un interviu pentru Profit.ro.
Statul intenționează să introducă un sistem de credit fiscal pentru a încuraja populația să ceară bon sau factură pentru bunuri și servicii achiziționate.
Ministerul Comerțului din China a depus o sesizare la WTO, Organizația Mondială a Comerțului, pe tema tarifelor vamale majorate de Uniunea Europeană pentru vehiculele electrice produse în China.
Ministerul Finanțelor a solicitat Guvernului alocarea suplimentară a 282 milioane de lei, din care cea mai mare parte, 150 de milioane de lei, sunt fonduri necesare pentru plăți la schemele de ajutor de stat destinate mediului de afaceri. Sume suplimentare sunt necesare și pentru a suplini costurile neprevăzute ale Finanțelor cu executpri silite împotriva statului, de 22 milioane lei, 42,6 milioane lei sunt necesare la Vamă pentru plăți legate de contractul de instalre de scanere mobile în vămi.
Întrebat ce părere are despre recentele măsuri fiscale propuse de ministrul Finanțelor, precum limitarea operațiunilor cu numerar ale celor executați pentru datorii către stat, premierul Ciolacu a reiterat faptul că orice măsură trebuie discutată cu mediul de afaceri și convenită în coaliție, pentru a fi adoptată de către Guvern. ”Câteodată și ministrul Finanțelor spune lucruri trăsnite”, a adăugat în context Marcel Ciolacu.