Clădirea în care se află sediul Guvernului, Palatul Victoria, va intra de anul următor în reabilitare, iar întreg aparatul guvernamental se va muta în Palatul Parlamentului, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Executivul se va stabili, cât timp au loc lucrările, în corpul B3, într-un spațiu cu o suprafață de peste 13.000 de metri pătrați.
Palatul Victoria va fi reabilitat integral din fonduri europene.
CITEȘTE ȘI România va finanța restaurarea statuii Sfântului Petru de pe Columna lui Traian din Roma. Cât va costa″Clădirea, aflată în domeniul public al statului, aparținând patrimoniului național, a suferit în decursul celor peste 80 de ani de funcționare etape de uzură fizică, care au dus la deteriorarea majoră a finisajelor, a unor elemente constructive și a stării tehnice a instalațiilor. Pentru buna funcționare a întregului ansamblu, dar și pentru reducerea cheltuielilor de întreținere și pentru eficientizarea energetică a clădirii, se impune ca lucrările de intervenții si modernizare să fie continuate, astfel încât să nu prezinte pericol în exploatare, iar noile instalații realizate, moderne, să nu rămână racordate la vechea instalație, realizată în urmă cu peste 80 de ani″, se arata în documente ale SGG anterioare luării acestei decizii.
Palatul Victoria, proiectat inițial ca sediu al Ministerului Afacerilor Externe al României, a fost construit după planurile arhitectului Duiliu Marcu (1885-1966), care a realizat, începând cu mijlocul anilor `30, mai multe edificii publice importante, printre care Școala Superioară de Război sau Palatul Direcției Generale a Căilor Ferate.
Construcția Palatului Victoria a început în anul 1937, pe locul fostului palat al Prințului Grigore Sturdza (ridicat în anul 1901) și s-a încheiat în anul 1944. Însă în urma bombardamentelor aviației germane din cel de-al Doilea Război Mondial (august 1944), edificiul a fost grav avariat. Lucrările au fost reluate și finalizate în anul 1952, când a devenit sediul Consiliului de Miniștri. La începutul anilor `70, într-o aripă a Palatului Victoria a fost stabilit și sediul Ministerului de Externe. Mai târziu, în anul 1990, clădirea a devenit sediul primului guvern al României post-comuniste. Palatul Victoria a fost inclus în lista monumentelor istorice în anul 2004.