Telekom Romania lansează primul său proiect Smart City din România

Telekom Romania lansează primul său proiect Smart City din România
scris 28 apr 2016

Telekom Romania a dezvoltat, împreună cu Cisco, primul proiect integrat de tip Smart City din România. Acesta a fost implementat în Orășelul Copiilor din sectorul 4 al capitalei. Reprezentanții Telekom spun că acest proiect, o premieră în România, va face viața cetățenilor mai plăcută și mai sigură, iar autoritățile vor avea costuri mai reduse și vor getiona mai eficient spațiile publice. 

Soluțiile Smart City implementate constau în patru componente integrate: parcare inteligentă, conectivitate Wi-Fi oferită gratuit, siguranță publică și iluminat inteligent.

Soluția de parcare inteligentă a fost folosită și de Deutsche Telekom în orașul italian Pisa. Prin utilizarea aplicației mobile Tap & Park, disponibilă deocamdată pe iOS și, în curând Android și Windows Phone, șoferii vor putea verifica în timp real dacă sunt locuri de parcare libere în zona delimitată din Orășelul Copiilor. În perioada următoare, aplicația va fi dezvoltată în continuare pentru a acoperi mai multe zone de parcare din București. Alte avantaje de care vor putea dispune șoferii care vor folosi aplicația vor fi plata cu telefonul mobil a parcării și primirea de notificări prin care aceștia vor fi anunțați când le expiră timpul de parcare.

Totodată, soluția folosită de Telekom Romania dispune de un modul dedicat pentru administrația locală sau cea a parcărilor, care afișează gradul de ocupare a spațiilor de parcare și nivelul traficului din zonă.

Urmărește-ne și pe Google News

 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Conexiunea Wi-Fi le permite vizitatorilor să se conecteze gratuit la internet. Aceasta poate fi completată cu o componentă de data analytics, care furnizează autorităților locale un instrument de control al traficului, evidențierea momentelor cu traficul cel mai intens, respectiv scăzut și pe baza căruia serviciile de securitate din zonă pot fi gestionate mai eficient.

Partea de siguranță publică include un sistem de supraveghere video și o aplicație pe baza căreia pot fi identificate anumite scenarii predefinite care vizează intervenția autorităților.

Vor fi generate automat alerte în caz de vandalism sau nerespectarea resticțiilor pentru anumite zone ori în caz că o persoană are nevoie de ajutor urgent. De asemenea, pot fi identificate autoturismele parcate ilegal.

Componentele de iluminat inteligent au fost montate pe 8 stâlpi echipați cu tehnologie LED și senzori sensibili la mișcare și la intensitatea luminii ambientale. Implementarea soluției, care oferă și posibilitatea controlării de la distanță, va aduce economii cu energia electrică de până la 60%.

Oficialul Telekom, Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial, Segment Business, explică beneficiile dezvoltării unui asemenea proiect. „Am evoluat de la concept și planuri la soluții reale, în beneficiul bucureștenilor, care în mod cert se vor bucura de o experiență mai plăcută, mai relaxantă și în condiții mai sigure atunci când își petrec timpul în parc. Proiectul aduce, de asemenea, beneficii pentru autoritățile locale, care vor putea astfel să gestioneze mai eficient spațiile publice, la costuri mai reduse.”

Telekom Romania lansează primul său proiect Smart City din România

Proiectul este susținut de Deutsche Telekom. Din partea grupului german, Ralf Nejedl, vicepreședinte senior B2B & ICT a adăugat: “Trecem în prezent prin cel mai mare val de creștere urbană din istorie. Peste jumătate din populația lumii trăiește azi în orașe, iar până în 2030 acest număr va crește până la aproximativ 5 miliarde. Nu e de mirare că orașele zilelor noastre fac față unor mari provocări – de la populații în creștere și bugete în scădere, la nevoia de a eficientiza utilizarea resurselor. Grupul Deutsche Telekom, în rolul său de companie de telecomunicații și informatizare, oferă suport eficient în evoluția mediilor urbane prin optimizarea serviciilor publice precum planificarea traficului și a mobilității urbane. Suntem foarte activi în toată Europa și ne bucurăm că Bucureștiul a devenit de-acum un oraș inteligent pe harta noastră europeană.”

Soluțiile de tip Smart City implementate de Telekom Romania în Orășelul Copiilor din capitală folosesc o platformă de tip IoT (Internet of Things). IoT permite conectarea diverselor obiecte și platforme la Internet și comunicarea “smart” între ele, prin intermediul unor interfețe inteligente.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
smart city
iot
bucuresti
oraselul copiilor
sector 4