Telekom Mobile Romania Communications (fost Cosmote) a anunțat, joi, acoperire extinsă pentru serviciile 4G, de 96% din populația urbană a României, în urma parteneriatului încheiat cu Orange Romania, liderul pieței de telefonie mobilă, și anunțat în luna februarie.
La începutul lunii mai, operatorul a anunțat o acoperire 4G pentru 57% din populația din mediul urban și pentru 32,4% din totalul populației (rural și urban). În București, acoperirea 4G este de 98% din suprafață, în timp ce în orașele turistice Brașov și Poiana Brașov acoperirea este de 98%, respectiv 100%.
Potrivit operatorului, clienții care nu se află în aria de acoperire 4G, pot avea acces la o conexiune bazată pe tehnologia 3G HSDPA dual carrier, ce permite viteze de până la 43,2 Mbps, în 278 de orașe și alte peste 5.000 de localități.
“Telekom Romania continuă eforturile de a aduce clienților săi nu doar un portofoliu complet de soluții de comunicare, incluzând servicii fixe, mobile și TV, ci și cea mai bună experiență de utilizare a acestor servicii. Acoperirea extinsă pentru serviciile 4G reprezintă un pas major în consolidarea strategiei noastre de broadband mobil, în linie cu obiectivul de a aduce serviciile de Internet 4G mai aproape de clienții din întreaga țară, alături de tehnologia de vârf FTTx și de servicii TV de cea mai bună calitate”, a declarat directorul general al grupului Telekom Romania, Miroslav Majoros, într-un comunicat remis Profit.ro.
Grupul Telekom Romania include foștii operatori Romtelecom și Cosmote, în urma unui proces rebranding din septembrie 2014.
Acoperirea extinsă 4G este disponibilă clienților Telekom Romania noi și existenți, atât rezidențiali cât și din segmentul business, ai serviciilor mobile pe bază de abonament și ai ofertelor MagentaONE, cu planuri tarifare ce includ servicii 4G.
Cu abonamentele de servicii mobile din oferta Telekom Romania Mobile - Talk, Surf și Complete – cu prețuri începând de la 8,95 euro/lună (TVA inclusă), clienții rezidențiali au până la 8 GB de trafic de date inclus, la viteze 4G.
De asemenea, utilizatorii persoane fizice ai serviciilor de date mobile pe tabletă au până la 60 GB de trafic de date cu abonamentele Date Surf, cu prețuri începând de la 8,95 euro/lună (TVA inclusă).
Harta de acoperire pentru serviciile 4G din oferta Telekom Romania este disponibilă la www.telekom.ro/harta-acoperire.
Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Romtelecom și Cosmote, a înregistrat în primul trimestru al acestui an venituri de 234 milioane de euro, în scădere cu 2,9% față de martie 2015.
De asemenea, grupul a consemnat un profit operațional înainte de taxe, depreciere și amortizare (EBITDA) de 38 milioane de euro, cu 30,9% mai mic față de nivelul atins în primul trimestru al anului precedent, conform datelor publicate de Deutsche Telekom (DT), acționarul majoritar indirect.
Potrivit DT, Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) a consemnat venituri de 127 milioane de euro, în scădere cu 9,3% față de martie 2015.
Veniturile Telekom Mobile Romania Communications (fosta Cosmote) au crescut cu 5,9%, la 107 milioane de euro. Portofoliul de clienți a ajuns la 5,934 milioane, în coborâre cu 1,2% față de martie 2015 și cu 1% față de decembrie 2015.
Acționarul majoritar al Telekom Romania Communications este grupul elen OTE, prin OTE International – 54,01%. Statul român deține 44,99% din acțiuni.
Operatorul de telefonie fixă deține un pachet de acțiuni reprezentând 30% din capitalul social al fostului Cosmote, restul titlurilor revenind OTE, prin Cosmote Mobile Communications.
Cel mai mare acționar al OTE este grupul Deutsche Telekom, cu o participație de 40%.