VIDEO Un incendiu face ravagii pe insula Madeira

VIDEO Un incendiu face ravagii pe insula Madeira
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2024

Un incendiu care arde intens pe înălțimile insulei portugheze Madeira de o săptămână a devastat o suprafață de 4.400 de hectare, a indicat observatorul european Copernicus (EMS), în timp ce autoritățile locale așteaptă sosirea unor noi întăriri de la Lisabona, informează AFP.

Până marți la prânz, suprafața arsă de acest incendiu se ridica la 4.392 de hectare, în ultimele 24 de ore fiind distruse 959 de hectare suplimentare, a precizat Copernicus pe rețeaua socială X.

Urmărește-ne și pe Google News
Germania: Armata a concediat 72 de membri de personal care au refuzat vaccinarea CITEȘTE ȘI Germania: Armata a concediat 72 de membri de personal care au refuzat vaccinarea
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Cu două fronturi încă active, mobilizând circa 100 de pompieri, "focarul cel mai îngrijorător se află acum în zona lanțului muntos central" al acestei insule foarte apreciate de turiștii străini, situată în largul coastelor marocane, a detaliat serviciul regional de protecție civilă într-un bilanț furnizat miercuri dimineață, arată Agerpres.

Vânturile puternice care au contribuit la propagarea incendiului au perturbat, de asemenea, traficul aerian în Madeira și au blocat turiștii pe insulă, însă compania care gestionează aeroportul din Funchal a dat asigurări marți că acesta funcționează acum în mod normal.

DECIZII OK-uri finale pentru preluarea producătorului de gaze Stratum de către Premier Energy și pentru retragerea din România a americanilor de la Hunt Oil CITEȘTE ȘI DECIZII OK-uri finale pentru preluarea producătorului de gaze Stratum de către Premier Energy și pentru retragerea din România a americanilor de la Hunt Oil

Incendiul a izbucnit miercurea trecută în comuna Ribeira Brava și s-a răspândit apoi în municipalitățile vecine Câmara de Lobos și Ponta do Sol, situate pe coasta sudică a insulei, la vest de capitala regională Funchal.

Circa 200 de persoane au fost evacuate din casele lor, în principal pentru a evita riscul de inhalare a fumului, însă între timp majoritatea s-au putut întoarce la casele lor.

Potrivit autorităților locale, focul nu a distrus până în prezent nicio casă și nu a provocat niciun rănit, deși mai mulți pompieri au prezentat simptome de epuizare.

FOTO Producător polonez de uleiuri și oțeturi intră în România CITEȘTE ȘI FOTO Producător polonez de uleiuri și oțeturi intră în România

Flăcările au atins totuși "o parte nesemnificativă" din pădurea de lauri din Madeira, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, a indicat președintele serviciului regional de protecție civilă, Antonio Nunes, la televiziunea publică RTP.

Acest responsabil a anunțat, de asemenea, că 45 de pompieri și salvatori urmau să sosească miercuri ca întăriri din Lisabona, adăugându-se celor 76 deja trimiși de guvern weekend-ul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
madeira
incendiu