VIDEO Cu doar câteva ore înainte de începerea Jocurilor Olimpice, trenurile Franței sunt victima unui "atac masiv pentru a paraliza rețeaua TGV": Acte de sabotaj, este absolut îngrozitor!

VIDEO Cu doar câteva ore înainte de începerea Jocurilor Olimpice, trenurile Franței sunt victima unui "atac masiv pentru a paraliza rețeaua TGV": Acte de sabotaj, este absolut îngrozitor!
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2024

Cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, au fost semnalate trei incendii la calea ferată, pe liniile de mare viteză Atlantic, Nord și Est, iar traficul feroviar a fost grav perturbat, în special la Gara Montparnasse din Paris, relatează Le Figaro.

Va antrena perturbări în trafic până la sfârșitul weekend-ului, afectând aproximativ 800.000 de călători, a anunțat vineri directorul general al companiei de căi ferate SNCF, Jean-Pierre Farandou.

Urmărește-ne și pe Google News

Cele trei incendii care au fost puse în apropierea șinelor de pe liniile Atlantic, Nord și Est au provocat perturbări majore ale traficului feroviar, provocând întârzieri prelungite. Compania feroviară a Franței, SNCF, spune că este victima unui "atac masiv de paralizare a rețelei TGV" și invită pasagerii să își amâne călătoria, cu schimbarea sau rambursarea gratuită a biletului, arată news.ro.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Guvernul pregătește înmulțirea beneficiarilor ″bonusului PNRR″ de 50% din salariu CITEȘTE ȘI Guvernul pregătește înmulțirea beneficiarilor ″bonusului PNRR″ de 50% din salariu

"Deviem unele trenuri pe liniile clasice, dar va trebui să anulăm un număr mare de trenuri", a anunțat SNCF într-un comunicat, adăugând că "această situație ar trebui să dureze cel puțin până la sfârșitul săptămânii, până când se vor efectua reparațiile", traficul urmând să fie reluat în mod normal luni.

Aceste "acte rău intenționate" au provocat perturbări ale traficului și întârzieri majore. Acest lucru se întâmplă în special la Gara Montparnasse din Paris, unde pasagerii își împărtășesc disperarea pe rețelele sociale. În această gară din Paris, perturbarea este legată de "un incendiu în apropierea căilor ferate la Courtalain", în regiunea Eure-et-Loir, potrivit site-ului SNCF Connect.

"Acest act rău intenționat a provocat daune instalațiilor noastre de semnalizare", a declarat compania pentru Le Figaro, preconizând "timpi de călătorie mai lungi pe tot parcursul zilei și trenuri anulate" pe linia de mare viteză Atlantic, între Paris și Tours și Paris-Le Mans. "Așteptați-vă la întârzieri între 30 de minute și 1 oră și 10 minute pentru TGV-urile INOUI, INTERCITÉS și OUIGO", se arată pe SNCF Connect.

Fostul CEO al Credit Suisse își acuză menajera româncă de șantaj CITEȘTE ȘI Fostul CEO al Credit Suisse își acuză menajera româncă de șantaj

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI ȘI AICI

La rândul său, prefectul poliției, Laurent Nunez, a declarat pentru FranceInfo că echipele sale au desfășurat mai mult personal și au sporit securitatea în stațiile din Paris pentru a se pregăti pentru un aflux de pasageri.

În nordul Franței, incendiul a avut loc în zona Arras. Circulația trenurilor a fost perturbată de la ora locală 5.15. "Așteptați-vă la întârzieri de până la o oră și jumătate pe TGV-urile INOUI și OUIGO", precizează SNCF.

DECIZIE Guvernul a inițiat schimbarea Legii termiei, pentru fuziunea ELCEN-Termoenergetica. Când se va finaliza operațiunea CITEȘTE ȘI DECIZIE Guvernul a inițiat schimbarea Legii termiei, pentru fuziunea ELCEN-Termoenergetica. Când se va finaliza operațiunea

Pe linia de mare viteză Est, incendiul a fost semnalat în apropiere de Pagny-sur-Moselle. Trenurile de acolo au fost, de asemenea, întrerupte de la ora 5.15, cu întârzieri de până la 45 de minute. Un pasager contactat de Le Figaro a povestit că a rămas blocat într-un tren Strasbourg-Lille vineri dimineață. "Tocmai ne-au anunțat că trenul nostru este redirecționat către Paris prin intermediul liniilor secundare", a declarat acesta.

Guvernul a reacționat în cursul dimineții. "Acte coordonate cu rea intenție au vizat mai multe linii TGV noaptea trecută și vor perturba grav traficul până la sfârșitul săptămânii", a comentat ministrul transporturilor, Patrice Vergriete, pe X, condamnând ferm "aceste acte criminale care vor pune în pericol plecările în vacanță ale multor francezi".

Austria introduce „Schnitzel Bonus” CITEȘTE ȘI Austria introduce „Schnitzel Bonus”

La BFMTV, ministrul sporturilor, Amélie Oudea-Castera, a condamnat "actele de sabotaj". "Vreau cu adevărat să condamn, în termenii cei mai fermi, ceea ce se întâmplă în această dimineață, este absolut îngrozitor", a adăugat ea, adăugând că "a acționa împotriva Jocurilor înseamnă a juca împotriva Franței, împotriva propriei tale echipe".

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
tgv
jocuri olimpice
trenuri