Universitatea de Medicină din Târgu Mureș, câștigătoarea celui mai mare buget din România pentru programul Erasmus+

Universitatea de Medicină din Târgu Mureș, câștigătoarea celui mai mare buget din România pentru programul Erasmus+
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2024

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade" din Târgu Mureș anunță, joi, că a obținut cel mai mare buget din România pentru programul Erasmus+ în cadrul competiției din anul 2024.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”UMFST G.E. Palade Târgu Mureș se situează astfel în fruntea universităților românești în ceea ce privește sumele atrase din programul pentru mobilități Erasmus+, cu un buget de 4,97 milioane euro, ceea ce înseamnă oportunități pentru mobilități de studiu și practică pentru studenți, dar și mobilități de predare și formare pentru cadre didactice și personal administrativ”, a transmis, joi, instituția de învățământ ăntr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că ”atragerea acestui buget generos reprezintă o dovadă în plus a dimenisunii internaționale a UMFST, în acord cu obiectivul său SMART Internationalization: extinderea internațională și relevanța academică la nivel global”.

Top internațional al universităților 2024. În clasamentul general prima universitate din România apare pe locul 610 CITEȘTE ȘI Top internațional al universităților 2024. În clasamentul general prima universitate din România apare pe locul 610

Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare, tineret și sport pentru perioada 2021-2027; acesta oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate, fie ca persoane sau ca instituții/organizații.

Programul este un instrument-cheie care sprijină îndeplinirea obiectivelor stabilite la nivel european prin Spațiul european al educației, Planul de acțiune pentru educația digitală (2021-2027), Strategia UE pentru tineret, Agenda pentru competențe în Europa și Planul de lucru al Uniunii Europene pentru sport.

viewscnt
Afla mai multe despre
universitatea de medicina targu mures
erasmus+