Producătorul de articole de robinetărie Armătura din Cluj, listat la Bursa de Valori București, este pe cale să își închidă oficial porțile, după o istorie de 135 de ani.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Un document al companiei analizat de Profit.ro relevă că este pregătită o decizie de încetare a activității de producție "în cel mai scurt timp", ce ar urma să fie luată luna viitoare, iar Consiliul de Administrație va fi împuternicit să ia toate măsurile necesare în acest sens.
Documentul nu precizează motivele opririi producției.
CITEȘTE ȘI Liderii G20 vor injecta peste 5.000 de miliarde de dolari în economia mondialăArmătura Cluj, controlată de investitori austrieci, din care cel mai important este grupul Herz Armaturen, a terminat anul trecut cu pierderi de 3,36 milioane lei, cu 76% mai mari comparativ cu 2018, și venituri de 7,3 milioane lei, cu aproape 12% mai mici față de anul anterior. Fabrica mai avea la acel moment mai puțin de 50 de angajați.
Presa clujeană susținea vara trecută că terenul fabricii Armătura, de 4 hectare, este vizat de mai multe persoane interesate să construiască acolo blocuri de locuințe și clădiri de birouri, fiind însă nevoie mai înainte de lucrări ample de dezafectare și decontaminare, pentru respectarea legislației de mediu.
Terenul este situat în nordul Clujului, la circa 200 de metri de gară.
CITEȘTE ȘI Ministrul Agriculturii: Plafonarea prețului alimentelor e o prostie, distruge producătorul român și încurajează speculaȘi în urmă cu 6 ani, în 2014, acționarii principali austrieci au vrut să închidă fabrica și să îi vândă toate bunurile imobiliare, pentru plata datoriilor Armătura, însă ulterior s-a revenit asupra deciziei.
"Supraviețuim altfel, după 133 de ani de producție premium de tradiție. Am fost forțați, ca urmare a scumpirii cu mult peste așteptări a energiei electrice și a gazului metan, să închidem turnătoria de alamă în urmă cu o lună. Marii jucători de energie și gaz au crescut enorm prețurile – respectiv cu 23,8% la curent electric și cu 18% la gaz metan", declara, în februarie 2018, șeful Armătura, Corneliu Bârdea.