Statele Unite au depășit sâmbătă pragul de 12 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2, potrivit datelor Universității Johns Hopkins, iar aici au fost înregistrate, în total, peste 255.000 de decese asociate.
Luna aceasta, mai mult de 20 de state au impus noi restricții în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului, scrie News.ro
În ultimele șase zile, potrivit calculelor Reuters, au fost înregistrate aproximativ 1 milion de noi cazuri de infectare. Creșterea s-a accelerat, având în vedere că trecerea de la 10 milioane de cazuri la 11 milioane a fost făcută în opt zile, iar de la 9 milioane la 10 milioane de cazuri, în zece zile.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În apropierea Zilei Recunoștinței - sărbătorită în a patra zi de joi a lunii noiembrie, în Statele Unite, și în a doua zi de luni a lunii octombrie, în Canada -, autoritățile încearcă să limiteze deplasările.
Vineri, peste 1 milion de oameni au zburat din aeroporturile americane, potrivit datelor Transportation Security Administration. De la începutul epidemiei aici, aceasta a fost a doua cea mai aglomerată zi, în ciuda recomendărilor făcute de autoritățile sanitare cetățenilor să rămână acasă.
Vineri a fost înregistrat și cel mai mare număr de infecții zilnice, 196.815.
Oficialii din Sănătate au avertizat că, în curând, sistemul sanitar va fi copleșit dacă oamenii nu respectă recomandările, în special cele privind deplasările și adunările.
Față de 2019, este așteptat ca numărul celor care călătoresc cu avionul în săptămâna Zilei Recunoștinței să scadă cu 47,5%. Chiar și așa, este estimat că 2,4 milioane de oameni vor călători cu avionul. Cât privește deplasările cu mașina, este prevăzut că acestea o să scadă cu doar 4%.
Guvernatorii din 7 state din Vestul Mijlociu - Wisconsin, Minnesota, Illinois, Ohio, Kentucky, Indiana și Michigan - i-au încurajat pe rezidenți să țină seama de sfaturile medicilor și să nu sărbătorească Ziua Recunoștinței cu oameni din afara gospodăriilor lor.
Referitor la anunțul făcut de Pfizer, că vaccinul dezvoltat are o eficiență de peste 90%, guvernatorul statului Illinois, J.B. Pritzker, a spus: „Este o veste minunată, dar asta nu înseamnă că trebuie să lăsăm garda jos”.
Începând de sâmbătă, în California au fost impuse restricții de deplasare.
Recentele cifre anunțate pentru statul vestic sunt mai îngrijorătoare decât vârful înregistrat în luna august, potrivit Los Angeles Times.
California este, în prezent, al doilea cel mai afectat stat american după Texas.
Potrivit noilor măsuri, în vigoare până pe 21 decembrie, deplasările sunt interzise între orele 22:00 și 05:00. Ordinul afectează 41 dintre cele 58 de districte californiene și, în total, peste 94% din populația statului.
În California locuiesc aproximativ 40 de milioane de oameni, acesta fiind cel mai populat stat american.
New York City se numără între zonele din SUA în care sunt impuse astfel de restricții. Localurile și sălile de sport pot fi deschise până la ora 22:00, însă unitățile de învățământ au fost închise.