Statistică de 1 Iunie: Croația și România au cel mai redus procent de copii crescuți de un singur parinte

Statistică de 1 Iunie: Croația și România au cel mai redus procent de copii crescuți de un singur parinte
scris 1 iun 2018

La nivelul Uniunii Europene, 15% din gospodăriile cu copii erau alcătuite anul trecut din familii monoparentale, cel mai scăzut procent fiind înregistrat în Croația și România, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cu aproximativ una din trei gospodării alcătuite din familii monoparentale, Danemarca (30%) avea în 2017 cel mai ridicat procent de gospodării în care adulții cresc singuri copii. Danemarca este urmată de Lituania (26%), Suedia (24%), Marea Britanie (22%), Estonia (21%) și Letonia (20%). În contrast, cel mai redus procent de părinți singuri cu copii s-a înregistrat anul trecut în Croația (6% din toate gospodăriile cu copii în întreținere), România (7%), Grecia, Finlanda și Slovacia (toate cu 8%), arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

Din cele 220 de milioane de gospodării din Uniunea Europeană, anul trecut aproape o treime (65,4 milioane) au copii, cel mai ridicat procent fiind în Irlanda (40%), Cipru și Polonia (ambele cu 37%), Slovacia (36%), Portugalia și România (ambele cu 35%), iar cel mai scăzut procent era în Germania și Finlanda (ambele cu 22%), Bulgaria (25%), Austria (26%) și Suedia (27%).

FOTO După controversa pe tema autismului, actrița Manuela Hărăbor a fost numită consilier onorific al premierului Dăncilă CITEȘTE ȘI FOTO După controversa pe tema autismului, actrița Manuela Hărăbor a fost numită consilier onorific al premierului Dăncilă

La nivelul UE, aproape jumătate din totalul gospodăriilor cu copii (47%, sau 31 de milioane de gospodării) aveau doar un copil, în timp ce 40% (26 de milioane) aveau doi copii, iar 13% (8,5 milioane) aveau trei sau mai mulți copii.

Cel mai ridicat procent de gospodării cu trei sau mai mulți copii se înregistra anul trecut în Irlanda (26%), Belgia și Finlanda (ambele cu 19%), Franța (18%) și Marea Britanie (17%). La polul opus, mai puțin de 10% din gospodăriile cu copii aveau cel puțin trei copii erau în Bulgaria (5%), Portugalia (6%), Spania și Italia (ambele cu 8%).

viewscnt
Afla mai multe despre
copii
parinti